My sweet story...

My sweet story...

Monday, August 30, 2010

Kes buang bayi di Simpang 3 sebelah Apartment Brunsfield Riverview

Apa nak jadilah manusia zaman sekarang. Kesian anak tidak berdosa ini. Jalan ni memang saya selalu lalu, tak sangka ada yang tergamak buang bayi dekat situ. Kejadian berlaku kira-kira 5.30 petang, 29 Ogos 2010 di Simpang 3 sebelah Apartment Brunsfield Riverview. Bayi diletakkan dalam beg kertas dan disangkut di papan tanda " Beri Laluan". Menitis air mata saya tengok.

Berita lanjut boleh lihat dalam metro online DISINI

Credit to JIDIN atas foto di bawah..

Bayi digantug pada papan tanda BERI LALUAN..


Pegawai kesihatan sedang cek tali pusat yang belum dipotong


Tali pusat selamat dipotong dan bayi dibersihkan


Bayi ditempatkan di selimut yg bersih ihsan penduduk berdekatan

17 comments:

Farra Dhelina said...

mmg takde ht pya mnusia..

bnatang pon tahu sygkan anak

wahida said...

terlalu sedihnye saya + terlalu geramnye saya...semoga Allah memberi hidayah pd manusia2 keji ini...

~ As ~ said...

sedihnya tgk baby tu mcm pandang anak sendiri.. masih perlukan kasih sayang dari kita....

Mrs.Eady said...

kenapa laaa manusia ni mcm nih!org lain bkn main susah nk dptkn anak tp senang2 je dia buang2...kejam!

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

Ya Allah, hidup lagi baby tu yer...
sian dia....siapa mak bapak baby tu??? sungguh tak berperikemanusiaan la....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

dgr gak kat radio pg tadi..
igt bln pose ni setan kena rantai, ada lg yg terlepas ekk..?
aduyaii, siap sangkut di signboard lg ekk.. apadaaa...

yatie chomeyl said...

ya Allah..meintik air mata tengok gambar2 tu kesiannya baby tu

Softtouch [Hanim] said...

muza dh tgk dah kat fb kwn muza..sian sgt kan..masih berdarah lagi..dah lah bb tu comel sgt..putih melepak..sian dia..nasib idup..takut dia lemas dlm plastic beg tu...nasib xde apa2 kan

Dee said...

Ya Allah..comelnya..manusia sudah tidak ada perasaan ke?

nifalnin... said...

semoga bayi2 yg dibuang ni dilindungi ALLAH dunia akhirat...

Ena said...

Astaghfirullahalazim..
kejam sungguh! buat anak sendiri mcm sampah.. comel pulak tu..

mamalieyna said...

Ya Allah..tetiba rasa nak menangis tgk baby tu..issh confius betul dgn manusia2 yg sggup buat cenggitu..apa perasaan?..takde perasaan!! giler kejam!!

Liz Rohaizat said...

geram tau bila buang suka2 hari camni. ko sangkut je budak tu kat tiang? ingat bendera ke hape? kurang ajar betul.

comel budak tu

Metallica said...

Mesti ada orang nampak sebab dia buat siang hari di tempat yang sibuk,

~~Ciklinn~~ said...

subhanallah...... sampai hati mak dierr.... sihat walafiat ha...

sampi hati dia letak budak tu camtu walau dah dlm perut 9 buln.. mmg kejammmmmmmmm

YanDarwisy said...

Ya Allah...org yg nak sgt anak tak dpt2, dah dpt dibunag2...Celakalah manusia bertopengkan binatang. Nauzubillah......

idah azim said...

comelnye baby tu...sedihnye....xtau nak ckp ape....sampai hati mak dia..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails