My sweet story...

My sweet story...

Thursday, December 4, 2014

gigi susu pertama Humaira dah cabut

Gigi susu pertama Humaira dh cabut last week. Mula goyang dlm 2 minggu lepas. Pengalaman pertama nak cabut sendiri gigi anak, mummy terlebih seram. Hahaha...Daddy ajar main2 gigi tu dengan lidah. Kebetulan Selasa minggu lepas mummy ada appointment dengan doc gigi untuk scaling, alang2 gigi Humaira dah goyang minta doc check dan cabut. 

Gigi Humaira masih cantik compare dgn adiknya Firaas. Gigi geraham Firaas ada 2 batang dh kaler kuning kt bhgn tengah. Memang tak boleh nak hilang walaupun dah tonyoh2. Adiknya suka mkn benda manis2. Bersilat  nak menggosok gigi Firaas mcm2 drama..

Anak2...jagalah gigi baik2 k...

Baru lepas cabut gigi
dah rongak. hahaha
Gigi yang dah dicabut

Friday, November 28, 2014

gambar Firaas

Anak  bujang saya. Adehhh..jarang mummy upload gambar Firaas dalam blog. Firaas tak minat bergambar, tetiba petang semalam mummy cakap nak ambil gambar adik, terus bagi kerjasama..

Adik dah 2 tahun 2 bulan. Sangat berbeza dari segi perangai dengan kakaknya.Almaklumlah anak bujang. Kalau sehari tak kena jerit dengan mummy memang tak sah.  Kawan gaduh kakak, suka sangat usik kakak Humaira. Apa-apa pun mummy tetap sayang kedua2nya..Semoga terus membesar menjadi anak yang sihat dan soleh.

Rambut dah mula panjang. Jangan harapla nak bawa gunting kat luar. Menangis macam kena dera. Dah 2kali trim rambut adik, itupun ketika dia tidur.

Bila adik tersenyum..


Aksi ketuk ketampi..haha kakak yang ajar adik ketuk ketampi

Pipi labuh


With kakak

Kakak jeles bila mummy upload gambar adik jer..ok belanja 2 gambar kakak.

Wednesday, November 26, 2014

Mini konvo tadika suria perdana

Mini konvo ni pada 16 Nov lepas, ini bermakna berakhir sudah seisi pembelajaran untuk tahun 2014. Konvo ni lebih kepada meraikan kanak2 6 tahun yang akan menamatkan alam pra sekolah sebelum melangkah ke alam persekolahan yang lebih formal. Humaira masih ada setahun lagi di tadika. Tahun depan Tadika Suria Perdana akan join tadika ABS. Humaira pun saya akan hantar ke tadika yang sama. Semoga lebih sukses.

Layan gambar-gambar sekitar majlis konvo Humaira. Majlis ni diadakan di dewan Alam Budiman. Semua pelajar dapat hadiah. Tiada no 1,2 atau 3. Bagi saya bagus buat begitu, sebab kanak2 ni baru lagi kenal alam persekolahan, tak perlu beri tekanan kepada mereka. 
 

Persemabahan dari anak2 Suria Perdana.

Persembahan tarian comel dari kanak2 4 tahun
Persembahan choral speaking dari kanak2 5 tahun. Senget benget tudung Humaira
Persembahan tarian kanak2 perempuan 6 tahun
Persembahan hafazan kanak2 lelaki 6 tahun

Humaira dapat hadiah beg frozen..happy kemain

Humaira dapat hadiah untuk peningkatan pembelajaran. Semua dapat hadiah, bergantung kepada potensi masing2..

2 beradik..













Related Posts with Thumbnails