My sweet story...

My sweet story...

Thursday, May 14, 2015

Celebrate birthday Humaira di tadika

Birthday Humaira Ahad lepas, 10 Mei. Semalam (Rabu) baru sempat nak celebrate birthday girl di tadika. Beriya2 dari last week nak kek rainbow. Huwaa, mummy awak bukannya pandai buat kek tapi demi anak ku gagahkan juga. Dah pesan dengan husband, kalau kek tak jadi malam tu kita pergi cari kek kat kedai. Haha..Sib baik jadi walaupun rupa nan hado.Selain kek, mumy buat apam polkadot dan juga roti sosej untuk di bawa ke tadika. Tak lupa juga goodies bag

Ahad tu kebetulan Opah Humaira datang. Sorry yer opah takde apa2 celebrate hari tu. Opah siap bagi present cincin emas untuk anak dara..Anyway, terima kasih Opah.  


Bangga anak dara tgk kek dia yang warna warni.
Lets play the colour. Prepare untuk rainbow kek


food yang sempat saya buat
Dalam box
Roti sosej dgn breadcrumbs
Apam polkadot permukaan yang menggerutu. Walaupun dah selalu buat, kadang2 dia buat juga perangai. Banyak songeh betul lah..
Goodies bag. Kali ni simple je goodies bag.
Ready to deliver
 Dah pesan kat cikgu tadika, nanti ambil gambar masa potong kek bersama kawan2nya.
 
Malu2 bila cikgu nak ambil gambar potong kek
Dengan kawan2 girl di tadika
and the boys..
Dengan cikgu
Cincin pemberian opah..
Humaira...
Selamat Hari Lahir yang ke 6. Jadi anak yang solehah, taat perintah Allah. Mummy, daddy dan adik sayang kakak. Be a good girl ok. Pengalaman melahirkan Humaira ada mummy tulis di SINI . Tahun lepas pun celebrate birthday di tadika. Entry DI SINI

Wednesday, March 25, 2015

lepak bersama bff

Jumaat last week bff datang rumah. Memang dah plan untuk buat potluck di rumah saya. Kebetulan time cuti sekolah, dah tentu kanak2 riang ni sentiasa lapar. Time cuti sekolah je boleh lepak lama2 sebab masing2 dah ada anak yang bersekolah.Yanie buat nasi lemak, saya buat donut dan apam polkadot. Dulu2 lepak mesti keluar shopping mall tapi tidak sekarang. Dengan anak2 dah besar susah nanti nk control kalau outing di luar. Lagi pun lepak di rumah banyak boleh jimat. Masak sendiri. Hihi

Gambar bff. Meriah rumah.
Nasi lemak bersama lauk pauk. Yani buat sambal tumis udang, saya top up dengan sambal bilis.
Kuih yang saya buat khas untuk budak2
Aik..anak bujang saya main doll.

Monday, March 23, 2015

Tempahan roti

Tempahan minggu lepas. Macam2 jenis roti ada. Roti bun kacang merah, chicken floss, bun kari kentang, roti sosej dan macam2 lagi. Dalam banyak2 roti, roti sarang lebah paling tinggi permintaan. Boleh katakan setiap hari ada permintaan. Saya jual satu bekas macam dalam gambar RM6. Lokasi di Seksyen U10 Shah Alam. Boleh juga delivery selected area di Shah Alam. Kalau berminat boleh wasap or message di 013-3767896.
Roti sarang lebah bersama sos butterscootch. Yang membuat roti ni sedap adalah sosnya.
Bun kentang, kacang merah dan chicken floss baru keluar dari oven. tak sempat letak chicken floss lagi tu
close up sikit


 
Yang ini tempahan malam tadi. Apam pokladot. order dari officemate husband untuk birthday anaknya di tadika hari ni. Filing strawbery dan bluebery/

Jika berminat boleh pm  ataupun wasap/ sms 0133767896 

nuffnang

Related Posts with Thumbnails