My sweet story...

My sweet story...

Friday, August 27, 2010

Kebab ayam, menu buka puasa

Hari Isnin lepas, masak kebab ayam. Gigih cari resepi di internet, akhirnya jumpa juga dekat satu website mat salleh. Minggu lepas beli dekat PARAM secucuk RM5, mahal tapi sedap. Bila tengok husband dan Humaira suka makan, gigih mummy cari resepi untuk yang tersayang.. Hehe.. Simple je masak guna frying pan

Inilah rupa kebab ayam yang mummy masak..Walaupun rupanya tak menarik tapi daddy kata SEDAP. Buat 6 cucuk, 4 cucuk daddy yang habiskan (termasuk mkn sahur)


Ini mummy punya..


Bergedil, kalau beli dekat area kawasan rumah RM1 seketul, mahal..buat sendiri lagi jimat. Hari tu daddy beli bergedil dekat Puncak, ayam tu dah busuk. Geram betul


Jagung untuk Humaira..Dia memang peminat jagung.

9 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

wah....arab lagi hah....ape rempah die nieda.....lieya kalo nak makan kebab style arah yg digrill selalu pegi mr kabab kat putrajaya ni jek laaa...mmg makanan arab.....tapi kalo dpt buat sendiri puas jugakkan...

ooo si kecik tu peminat jagung yeak.....pandai humaira mkn jagung...

~ana~ said...

resepi..resepi please..:)

Huda said...

lame x mkn kebab..teringin gak..huda sedang mencari2 rojak ayam yg sedap.. :)

Ena said...

owh kebab... nasib baik ena bukan penggemar kebab tapi hubby suka.. puasa nie baru sekali beli.. tu la kalo dapat buat sendiri lg puas hati kan!.. mcm berdegil tu ena hampir setiap hari goreng sbb hubby memg suka sangat2.. ntah bile dier nak jemu tak tahu..

ena pun suka gak jagung.. heheh

Softtouch [Hanim] said...

nk resepi buat kebab tu..tertatik tgk nk try buat

Dee said...

fuh..rajinnya buat kebab ye..tp tulah..kalo anak2 ngan suami berselera..kita pun bersemangatkan sis..

fabulous.farah said...

menarik kebab tu nieda. nanti share la resepi..huhu

wahida said...

nak resipi!!!

chugie said...

simple menu nieda kali ni ye..

emm kebab tu makan ngn roti arab, sedpnye lah..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails