My sweet story...

My sweet story...

Monday, August 16, 2010

Menu berbuka hujung minggu

Masa bulan puasa daddy suka makan murtabak. 1st day puasa beli murtabak, tapi tak menepati piawaian tekak.. Jadinya mummy telah buat murtabak mini khas untuk daddy. Tak pernah buat pun, main belasah je. Inti buat style karipap lepas tu salut dengan telur. Goreng dalam kuali non stick kemudian balut dengan kulit popia. Jadilah murtabak..

Inilah rupanya..yang penting sedap dan habis daddy makan


Alhamdulillah, dapat rezeki bubur lambuk dari Tesco Setia Alam masa beli barang dapur Khamis lepas


Masa mummy nak sediakan juadah berbuka, Humaira sibuk juga mengintai apa yang mummy masak. Terjengkit kaki dia tengok apa yang ada atas meja. Tangan si kenit ni cepat je nak grab something kt atas meja. Risau mummy, memang kena alert takut dia gapai benda yang panas.

Dapat botol air hasil grab atas meja


Kita minum dulu..

8 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

mmg nieda...yg dibeli susah tul nak kene ngan piawai tekak...lieya lagi laa penah terbeli yg dah basi...rupenye die jual yg semalam tak abis punye.....siot jek....mmg tekena betul mase tu....marah pun ade....

nampak menarik murtabak mini nieda tu....buat sendiri baru puas mkn kan..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah...biar simple tapi sedap....lebih2 ikut piawaian tekak kita kan nieda.....nak beli tu kekadang tak kena ngan tekak..nampak menarik..tp rasanyer.....huuhuuuu....

amboi2 si umairah.....tak posa yerk.....nasib kecik lagi..so, auntie maafkan...

Softtouch [Hanim] said...

oooo mcm u nieda buat murtabak..bole cube nie..nk buatlah..

samalah kat sg buloh ni ssh nk dpt murtabak yg menepati selera kita..

wahida said...

bilalah saya nak belajar buat sendiri ni?

MamaYatie said...

waa..nida, cam sedap jerk murtabak tu..bley email resepi..hihi..nak try la..

Ena said...

nasib baik pertaman kali beli murtabak ok rasanya.. sedap! kalo tak mesti band terus kan!.. heheh

kreatif la juga nieda buat mini murtabak tu yeh! version sendiri

fabulous.farah said...

memang..setakat ni beli kuih kat bazar takde lagi yang kene dengan selera. maybe sebab derang pon puasa. huhu

murtabak mini tu nampak menarik..boleh try buat ni..

wan sujaihah said...

saya tak suka betul kalu beli mahal2..tgk2 tak sedap..skit la hati..

humaira siap main intai2...he he h

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails