My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, August 18, 2010

Jagalah gigimu wahai anakku

Humaira berusia 15 bulan dah ada 13 batang gigi termasuk geraham, mummy rasa gigi Humaira memang cepat tumbuh. Alhamdulillah, tak pernah demam masa gigi nak tumbuh. Kuat anak mummy ni.

Bila gigi dah banyak tumbuh, Humaira kena rajin gosok gigi. Masalahnya, tak bagi mummy nak gosokkan gigi dia. Konon dah besar, nak gosok gigi sendiri. Sebelum tidur wajib menangis dulu bila mummy gosokkan gigi dia...

Untuk ambil mood Humaira, mummy layankan dulu dia gosok gigi sendiri.

Mula-mula nganga mulut luas2


Ini berus gig Humaira, color pink...


Seisi memberus gigi


Berus ke kemam cik adik manis???


Alamak, terjatuhla pula berus gigi

14 comments:

chugie said...

wah.. dh banyak tumbuhnye gigi humairah ye.. fatin baru 10 batang.. emm, mesti humairah cepat bercakap nye nanti ni.

jaga gigi baik2 ye yang!

mamalieyna said...

mmg cepat la humaira tumbuh gigi...uik...gosok gigi kt ner ni yang..masuk bilik air la..hehe..same la arif tu, nak dia gosok sndiri je skrg ni..huhu..

☆ lieya latif ☆ said...

ye la nieda...cepat gigi humaira tumbuh...kene jage betul2 tau.....gigi susu ni cepat jek rosak.....

bagus humaira pandai gosok gigi...

Dee said...

muahaha..budak besar tu dia kemam je..tp bila kita nk gosokkan..kemain dia nk buat sendiri..jadilah..janji latih dari kecik..n gigi x rosak..

Huda said...

comeynye humaira..:)

Softtouch [Hanim] said...

mmg ssh sikit kalu nk ajar budak tecik gosok gigi..cube nieda nyanyi2 nagn dia..lama2 dia oklah tu...bila dia faham gigi rosak mcm mana..nieda ckp ngan dia eiiii nnti gigi rosak, xcantik, kotor..konon2 kita takutkan dia lah..

Wina Momma Kira said...

wah..byknya gg Humaira...Kira baru 8 batang pun belum start gosok gg lg huhuuu

dari kecik kena ajar budak gosok gg kan? tp susah jugak ek hehehe

Farra Dhelina said...

byk nya gg humairaaaaa...

mirza, fra tenyeh dgn kain napkin je..klu guna berus..emm tak jdi gosok..buat main2 je..

fabulous.farah said...

hihi..satu set baju ngan berus gigi. putih pink=p

Ena said...

orang kata kal gigi anak cepat tumbuh penuh.. anak cepat bercakap.. tapi tak tau la betul ke tak tapi anak ena si irfan tu memg sangat cepat la.. sampai kita leh jadi heran pulak.. hehehe

cute sungguh humaira gosok gigi sendiri.. ;D

Momma Mia said...

heheh suke tgk aksi humaira berus gg.. oooo susah gak ek nk berus gg, cam akak Damia laa... boleh geng

~ana~ said...

nieda, kita guna cr ni praktikan kat ajmal..alhamdulillahh senang sgt utk gosok gigi dia...

cr dia; kalau ada iklan listerine yg ada gmbr mcm ulat dlm gigi tuh, tunjuk kat dia...bgtau dia, kalau x gosok gigi, nnti ulat ada dlm mulut...pastu time gosok tu puji2 sikit cakap anak mummy ni bagus, rajin gosok gigi...insya allah la dia ok..

erk..sorry terpanjang plak komen..

Sitisifir10 said...

Awal nya tumbuh gigi dengan banyak!! Elok la jaga gigi Humaira, jgn jd mcm anak macik...yg 3 org atas tu semua gigi mereka jadi pintu gua

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Byk dh GG Humairah yer..
Bagus gak lah Humairah nk gosok GG..
Klu Qis adeii..nk 'berperang' dulu..baru dia nk gosok GG dia tu.. :)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails