My sweet story...

My sweet story...

Monday, July 5, 2010

Misi mencari nipple cream

Dah 2 minggu breast sebelah kiri mummya luka tak baik2..Asal nak kering je, bila Humaira hisap luka balik. Sesekali terpaksa juga bagi dia BF belah kiri sebab breast dah bengkak.Pedih dan sakit. Memang dah tak tahan, saya search internet berkaitan nipple cream for breastfeeding mothers. Dalam banyak-banyak cream ramai yang rekomen brand LANSINOH. Hari Sabtu misi mencari nipple cream di Mothercare Subang Parade. Mummy pilih brand Lansinoh sebab kalau kita sapu dekat breast pun, baby masih boleh BF lagi. So senang kerja. Mummy ambil paling kecil, yang 7 gram shj harga RM39.90, dapatla less 10%.

Untuk hari pertama mummy pakai, breast tak rasa sakit bila Humaira hisap..hopefully bertambah ok.


Kemudian mummy ke MPH, nak beli buku tulisan Wardina Safiyyah, Mama saya lapar. Mummy tak sempat lagi baca buku ini sehingga habis tapi bagi pandangan mummy buku ini sarat dengan ilmu yang berkonsepkan keibubapaan, penuh dengan gambar bewarna warni, ada gambar Wardina dan anak2, menu yang sihat. . Dalam buku ini, kita dapat mengetahui tabiat pemakanan yang berkhasiat serta tips yang sangat berguna untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Mummy suka cara Wardina kupas isu makanan ringan @ junk food. Ketiga2 anaknya langsung tidak makan junk food. Mummy Huamira dulu mmg suka, jadi mummy harap Humaira jangan tiru ok. Buku setebal 166 m/s ini cuma RM19.90.

10 comments:

Softtouch [Hanim] said...

muza nipple belum sakit lagi..masa awal2 bersalin dulu, sakitlah..mahal jgk krim tu tp berbaloikan...
murah jgk buku wardina tu, muza elok beli kot yelah anak muza ssh mkn..thanx nieda sbb share..

☆ lieya latif ☆ said...

bagus laa camtu nieda...bersungguh2 dlm BF anak.....selagi mampu, nieda BF kan humaira .....lieya pun berazam kalo ade baby nanti nak cube fully BF.....

- Malia - said...

nieda aritu nipple saya pun ade luka..pastu mak kate sapu balik ngan air susu badan tu..cepat elok..tp pedih gak la...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

bagus tu teruskan usaha k...moga segala berjalan lancar

[-suziey-] said...

ouh pedihnya...try la guna nipple cover tu...sementara nk baik..

Huda said...

huda x penah smpi pedih2.. tp tiap kali husna gigit je huda picit hidung dia :) pstu dia gelak2, saje nk kenakan umi dia ni..

SiTi said...

uuwhhh pedih nya..ct terasa pedihnya jugak

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg sakit & pedih tu..pernah merasa gak awal2 melahirkan dulu..sampai menangis2 lily menahan sakit..

fabulous.farah said...

buku wardina tu ramai orang cakap bagus..huhuhu..nanti share2 la ape die kata bila dah habis baca.hehe

~ana~ said...

ish..mesti sakit tu kan nieda..ana pernah rs ms awal2 bf kan ajmal dulu je..alhamdulillah, ajmal even dia dah tumbuh gigi tp xde plak nak gigit..aqil ni xtau la...moga dah ok la ye..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails