My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, July 13, 2010

Hari Sabtu pergi Kesang laut

Petang Sabtu melawat Pakcik husband yang kena strok. Semoga Pak Ngah cepat sembuh dah boleh berjalan seperti biasa. Rumah Pak Ngah dekat dengan laut. Selepas menziarahi Pak Ngah kami pergi tempat nelayan selalu bawa naik ikan. Ikan masih fresh dan boleh terus beli di situ. Harg lebih kurang ikut pasaran semasa. Sempat juga beli udang besar, teruja nak beli sebab tahun lepas saya beli sekilo dalam RM45, sekarang RM33. Nelayan bagitau sekarang tgh musim udang sebab tu murah. Saya kalau balik Muar memang akan borong ikan sebab harga murah sikit compare dgn Shah Alam.

Humaira sukalah ada kawan dkt rumah Pak Ngah


Macam2 ikan ada, semua fresh lagi..


Jeti tempat punggah ikan



Bot nelayan




Daddy dan Humaira..muka Humaira yg garang, nak tidur masa ni

12 comments:

Me_Lina said...

syoknyer dpt makan seafood fresh... best2...

Ain said...

bestkan bila dapat beli ikan segar......

rasa nak jer borong semua....

hehehe...

wahida said...

humairah ni buat muka garang pun ttp comei..siyes rase nak cium dia...

Mrs.Eady said...

biler tgk gmbr ikan fresh ni x sabar pulak nk balik umh mak mertua kat labuan.kat sne pun semua fresh beli pun sama ms bot naik ke darat.

Dee said...

bestnya..mesti selera makan..ikan n udang fresh2 lak tu..

mamalieyna said...

syokkan...fresh ikan udangnye..^_^

Momma Mia said...

Semoga pak ngah cepat sembuh. Amin!!

Softtouch [Hanim] said...

bestnya nieda dpt mkn ikan fresh2..murah2 plak tu...semoga pcik en nizam cpt sembuh..

☆ lieya latif ☆ said...

fuh syok tu nieda beli ikan kat jeti....mmg fresh2....kalo bakar mmg best gile tau.....

pandai humaira berkawan hah....

Fazlinil Irma said...

sedapnya dapat makan ikan fresh.. sini ikan mmg mahal. hari2 makan ayam. jemu dah rasanya...

rindu bau ikan bakar...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

oo nieda orang muar ke.. best la dapat makan ikan fresh2 kan.. murah pun murah.. jimat..

fabulous.farah said...

best ikan fresh. kukus pon sodap. huhu. grang nye muka humaira nak tido. penat main ke?huhu

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails