My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, December 1, 2010

Ceritera MAHA 2010 part 2

Sambung cerita MAHA lagi. Lepas habis tawaf hall C (kalau tak silap hall C untuk International produk) sambung ke hall D. Semua hall ada aircond, so selasa. Hall D more on Agro. Bab makan-makan memang best dan tentunya paling ramai orang dekat sini.

Ground floor lebih kepada medan selera. Banyak gerai makanan dekat sini dan tentunya makanan dari pelbagai negeri. Mee bandung Muar, laksa utara, nasi ambeng, satay semuanya ada dekat sini. First floor banyak booth Agro, macam2 ada kek lapis Sarawak, kerepek, coklat, perfume. Semua booth ada sample untuk rasa. Kalau cuba semua food yang ada dekat sini sampai penghujung booth gerenti kenyang, tak payah pergi medan selera. hik hik. Saya tak cuba sangat food yang ada dekat booth sebab dah makan dekat medan selera.

View dalam booth


Mydin pun ada...


Mesin dodol, senang je tak payah guna tenaga manusia


Dah penat berjalan kita lepak dulu...


Atuk bagi Humaira makan kuih ros. Orang Perak panggil kuih loyang.


Humaira yang kepenatan walaupun duduk dalam stroller je. Kalau mood tak elok nak dukung dengan nenek dia je


View luar dewan


Ramainya orang beratur, tunggu tram ke ladang ternakan pula.





Kami tak pergi pun ladang ternakan, penat sudah. Lagipun cuaca mendung. Masuk je dalam kereta hujan turun dengan lebat. Kesian kalau ada anak2 kecil. Conclusion, memang best pergi MAHA cuma sangat tidak sesuai untuk orang yg pregnant dan ada baby kecil. Kesian mereka...

16 comments:

Jasfyra said...

wah...hall D bnyk makanan ye..sok p ngan geng opis, wajib nk p situ..wakakakaka..ingat lg kalo p pkns kita try suma food tester?kenyang kan..hahahaha

maszmadi said...

wah! swonok la humaira dapat jenjalan tengok makanan yerk, musti bayak bekalan yang di bawak balik..

~ana~ said...

bab test makanan tuh i like.....:)

rasp said...

rajin tul u gi MAHA nie sis...
ramai yg kata best tapi penat..
tu yg i malas nak gi terjah :D

Softtouch [Hanim] said...

bestnya plak yer mcm2 ada...yelah sape yg peknen n ada nak kecik tu baik xyah pg kot sbb dari yg muza bc mcm byk kene bjalan, mendaki n panas ...humaira gud girl lah..duk diam jer...

eB@mamaAerish'n'Aed said...

org perak dtg... kiuh loyang sdp... ;p

Huda said...

bestnye..huda rase cam x dpt g je..

Dee said...

sis..u pegi Isnin..tu x teruk tu crowd..kalo u pegi weekend mcm dee..pengsan sis..karpet biru tu pun u x nampak..penuh ngan org..nak jln pun susah apatah lagi nak tolak stroller..huhuhu..

normi said...

seronok nya humaira jln2 kat MAHA.. bole acik ikut??...
Humaira sopin apa kat sana?...

MamaYatie said...

tq sharing this story..berhajat jugak nak gi ptg sabtu ni kalo cuaca baik...teringin nak bwk anak2 tmpt mcm ni..

ct rahani said...

cam best je MAHA nih.. klu dekat leh gak terjah.. huhu..

mrs.spicy said...

nampak best..tapi tengok hari tu yang pergi ramai sangat orang sampai jem. tak sanggup nak menyinggah.huhu

☆ lieya latif ☆ said...

panjangnyee yg beratur tu nieda....huhuhuhu.....mmg kene sabar jek la kan...ye laa org pun ramai kan.....

ape pun, MAHA kali berjaye....tahniah tuk team MAHA...

wan sujaihah said...

isk memang best la kan maha ni..saya nak sgt gi tapi dengar org citer ramai sgt asik terbantut..hubby plan nak gi malam kejer..di hari kejer,,,harap2 tak ramai sgt la :)

Ena said...

tak berkesempatan pun nak pergi.. huhu.. yg pasti ramai betul kan!

Amie Hawwari said...

Hehe...Nice post. Kongsi lagi ceriter MAHA 2010 ni kat sini.

http://amiehawwari.blogspot.com/

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails