My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, December 21, 2010

Makan ais krim di ICE ROOM Kota Damansara

Petang Sabtu daddy ajak makan ais krim di Ice Room Kota Damansara. Dah lama teringin nak pergi sini. Sana sini blogger banyak up cerita menarik di Ice Room. Sempat search blog wartawan Mazidul Akmal Sidik tentang pertemuan blogger di Ice Room baru-baru ini.

Owner premis tersebut adalah Datuk Razali Mohd Daud yang merupakan bekas Pengarah Luar Negeri Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia, dibantu oleh isteri beliau iaitu Datin Faridah Kasim. Dan semestinya menu disediakan HALAL.

Strawbery ais krim. Ada fresh strawberi, jagung dan coco crunch. Harga RM7.90. Sedap dan setanding Baskin Robin. I kan peminat Baskin Robin


Yang ini daddy punya, ais krim durian. Daddy kata memang sedap dan terasa duriannya. Peliknya, buah durian tak makan pula. Harga RM8.90


Cheese cake pun daddy kata sedap. Harga RM7.00


Mushroom soup dan roti bakar untuk mummy dan Humaira. Unik, soup tu letak dalam teapot. Harga RM7.90


View dalam ice room. Kami makan di tingkat 2. Ada kemudahan lif dan juga playground


Humaira yang tak sabar nak makan ais krim.


Inilah restorennya, terletak berhadapan dengan Giant Kota Damansara


Saja saya snap gambar construction area sebelah Giant. Apa yang menariknya??? Pembinaan Floating Restaurant, Hebat tu!!

17 comments:

Softtouch [Hanim] said...

wa....nieda pun dah pegi yer...bestkan ice cream dia..haah owner dia melayu..cheese cake dia sedap yer?xcube lagi..nnti mesti nak cube jgk....

Mrs.Eady said...

haduiii laa...asal tgk entry mkn2 terus terliur!

wahida said...

eh, kebetulan pulak, saya pun ada plan nak gi Ice Room Kota Damansara...cheese kek tu sedap yer nieda? my hubby suka giler ngan cheese kek...nnt nak bg tau hubby la...

ezan said...

x pernah try lagi kat sini. nampak sedap la. leh la try pasni... terus terliur ezan.. :P

Dee said...

kt KD mmg byk tempat mkn best2kan sis..masa kt MAHA kan..aiskrim tu RM5 je..sedap..

☆ lieya latif ☆ said...

TU LE NIEDA...ramai ckp makan kat sini best...lieya pun dah byk tgk org cite kat blog.....mmg terase tingin nak pegi...nanti2 nak ajak hubby laaa....tgk plak nieda citer n gambar2 ni sume buat lieya terliur tau heheheeheheh.....

ade playground sekali?...fuh..tak senang laa anak aku duduk nak mkn hihihi

hushuss said...

Bestnya Nieda, tak rugi baca blog. Dapat tahu tmpt ice cream best nih. Insyallah nak ajak hubby dan bawa Hazrat nanti sbb kami semua penggemar ice cream. Murah ke mahal ka ice cream tu semua kami bedal. Thanks for the info mummy Humaira. Kena tunggu satu family baik dari batuk dan selsema before pegi terjah. hahaha...

wan sujaihah said...

kak sedap nyer ice cream..rajin akka mengetest ek...

lily azliyana @ mama zara said...

Menariknye nampak ice cream tuh!!!tk pernah lagi terjah ice room nih..huhu

mamalieyna said...

cantik kaler ijaunye..segar! oooh cam best je, next time leh cuba ni!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam nieda, BSB suka aiskrim nie..macam sedap jerrr. tq 4 info.

aiDieNa said...

Wah sedapnya.. gambar² mengecurkan liur.. sib baik tak ngandung.. huhuhu..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah ramai dah gi sini ek.. tmpat pun cantik, aiskrim pun nampak macam best.. harga pun berpatutan.. kena try gak pergi ni

normi said...

menarik nya ais krem tu.. nyum2..

Huda said...

sedapnye tengok ais krim tu nieda..xla mahal mane kan..yummy!

MamaYatie said...

wow..bestnya aiskrim tur...meleleh air liur menengoknya..suka la humaira tur yer

~ana~ said...

nmpak menarik ais krim sini...ice room ni sama dgn yg kat nilai tu ke nieda?

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails