My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, December 14, 2010

Hujung minggu di Uptown Kota Damansara

Hujung minggu lepas, jalan2 di Uptown Kota Damansara. Gerak dari rumah dalam pukul 8.00 malam, sengaja taknak pergi lewat malam. Maklumlah ada anak kecil. Sampai di sana dalam pukul 8.30, gerai banyak yang tak buka lagi. So kita makan dulu dekat gerai yang ada di kawasan uptown. Lebih kurang pukul 9.00 malam barulah menjelajah gerai2 yang ada di sekitar Uptown. Masa ni ramai peniaga sibuk membuka gerai. Uptown D'Kota adalah bazar malam bermula jam 10.30 malam sehingga pukul 3.00 pagi, biasanya hujung minggu memang penuh dengan umat manusia.

Zaman study dulu pernah juga datang Uptown ni, tapi masa tu lokasinya di Damansara sebelum berpindah ke Kota Damansara. Pergi dengan kawan2 dalam pukul 12 tengah malam. Makin tengah malam makin ramai pengunjung. Masa tu saya terkejut juga, sebab kebanyakkan yang datang adalah family yang ada anak2 kecil. Dalam hati masa tu, owh macamni life orang bandar. Huhu, bab ni memang i tipikal sikit. Tak pernah bawa Humaira keluar sehingga lewat malam. Paling lewat pun sebelum pukul 11.00 malam mesti dah ada dekat rumah.

ini bodak mahu gerak bebas tamau pegang tangan. Tetiba dia berhenti. Pandang apa tu??


Melangkah nak pergi ambil bear. Hayooo, minggu lepas daddy baru belikan bear untuk Humaira.


Aksi tunjuk perasaan bila mummy dan daddy tak endahkan permintaan dia.


Sesekali kena ajar juga, tak semua benda boleh dapat walaupun benda tu murah. Membazir namanya. Mummy dan daddy bukannya kerja cop duit. hikkk...

10 comments:

[-suziey-] said...

waaaa xngntuk ke humaira..haih ni klu bw aQeel mmg abis le duit..ekekek:p

Mrs.Eady said...

lame dh x pegi uptown ke downtown ke sejak ade anak nie..:D

NM02 said...

anak kazen kesayangan kite tu pernah baring atas lantai masa kat shopping complex, tunjuk perasaan sebab tak dapat ape yang dia nak. huh... sabar je la..

hushuss said...

Cian Humaira...tak dpt bear eh? Meh umah aunty, main bear dgn Hazrat... Tp betu; Nieda, kena ajar gak, tak semua kemahuan anak-anak kita leh penuhi. No means No, takleh lebih-lebih...

εïз mummyHaza εïз said...

hehehe cute jek humaira.. Tempat keje acik haza x jauh dr uptown tu.. kat dataran sunway. ^_^

Softtouch [Hanim] said...

haah igt dulu up town yg lama tu..ms blaja dulu pernah jgk pg ngan kwn2 muza...

betul nieda, elok jgk ajar xsemua bnda boleh dpt..bkn xmampu tapi sbb membazir n xde fungsinya...

~ana~ said...

ana pun x pernah bw ana2 keluar lewat2 mlm. teringin jugak nak bw diaorg pusing2 kl tgk lampu2 tp lately ada terbc psl saseng jalanan bnyk sgt, terus cancel..

yatie chomeyl said...

xtahan tu siap mencangkung tunjuk perasaan ekekeke

ct rahani said...

betul tuh.. setuju ngan nieda.. sesekali x leh gak layan kehendak anak.. tgk mana yg ok la kan..

normi said...

sian humaira tak dapat menan.. nanti untie beli yer..hihi..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails