My sweet story...

My sweet story...

Saturday, November 13, 2010

Hari mengemas rumah

Hari yang memenatkan. Sakit mata memandang kipas silling yang berhabuk. Seawal pukul 9.00 pagi awallah konon aktiviti mengemas rumah bermula. Penuh habuk satu rumah. So settle vacuum semua, saya pun buang habuk dalam vacuum cleaner. Sekali ada duit RM10 kt dalam vacuum cleaner tu..huhu ntah bila tersedut duit tu masuk dalam vacuum.

Lepas tu seisi mengemop rumah. Si Humaira pula asyik mengekor je ke mana mummy pergi. Akhirnya jatuh juga Humaira disebabkan lantai tengah basah. Hadiahnya, benjol kepala. Bab ini, daddy dia bagus merawat si kecil ni. Letak ubat dan tuam kepala. Nasib baik takde apa2..Memang bab2 kalau Humaira sakit, daddy jaga betul2. Katanya dah biasa, masa kecil2 dulu, emak dia memang jaga betul2 kalau dia sakit.

Sehingga pukul 12 tengahari baru selesai mengemas. Nasib baiklah hubby baik hati, tau bini dia penat dan ajak lunch dekat luar. Huhu..bestnya dapat cuti masak.

Apa agenda esok???duduk rumah je. Daddy keja. Maklumlah sekarang ni musim exam.

7 comments:

ieda said...

ehheheh biasa tuu dik ..
akak baru balik bawak kids ke taman permainan relax2 kan minda hehehe

Softtouch [Hanim] said...

mesti umah nieda shining2 kan...heeee
yelah skrg musim pekse..xpe nnti en nizam cuti, gerenti dia bwk p holiday...

wahida said...

terjumpa duit rm10? mmg rezeki tu nieda...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam nieda, same ler dgn BSB pagi2 lagi jam 7.00 dah start cuci rumah maklum ler nak sambut raya haji nie.

~ana~ said...

nieda, mmg susah nak mop lantai skrg ni bila ada anak2 ni kan. ana biasa tunggu time diaorg tdo br mop lantai ni...

Huda said...

huda duk umah je arini ngn husna. hubby keje gak..x ke mane la kami :)

mrs.spicy said...

rm10 tu kira upah kemas rumah tu=p

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails