My sweet story...

My sweet story...

Friday, November 26, 2010

18 bulan: Humaira kena cucuk

Hari Selasa bawa Humaira pergi cucuk untuk 18 bulan. Yehaaa... suntikan terakhir. Lepas ni kena simpan buku rekod kesihatan baik2, masa umur 7 tahun nanti baru kena cucuk balik. Cucuk 18 bulan ni dos kuat sikit, silap gaya boleh demam.

Berat Humaira hanya 9.5 kg sahaja. Nurse bising juga sebab berat tak naik sangat. Last check up bulan Ogos lepas berat Humaira 8.7. Dalam tempoh 3 bulan hanya naik 800 gram. Budak ni dah pandai memilih makan.

Anak dara mummy memang kuat, langsung tak nangis masa kena inject. Cayalah Humaira. Good girl . Balik rumah terus bagi makan ubat dan alhamdulillah tak demam. Masa umur 2 tahun nanti kena datang untuk check up dan nurse nak bagi ubat cacing.

Bab ubat cacing ni mummy confius sikit. Nurse bgtau 2 tahun baru boleh ambil. Dalam majalah Pa&Ma umur setahun dah boleh ambil. Bulan lepas daddy beli ubat cacing, dekat kotak tu tulis hanya 2 tahun ke atas shj boleh mkn, tak ingat brand apa. Ibu yang breastfeed anak pun tidak digalakkan untuk mkn. Last2 daddy yg mkn ubat cacing tu.


Mummy rindukan Humaira yang bam bam mcm ni. Dulu dia sangat chubby masa umur dalam 3-4 bulan

12 comments:

Huda said...

aahla nieda rasenye 2thn baru leh kan..confuse gak huda..

Mrs.Eady said...

aisehhh....sufiya pun belum injek sethn lagi nih!mama dia asyik lupa jek...but humaira good gurl x nangis kene cuuck ye...:)

Softtouch [Hanim] said...

kuatnya humaira xnangis masa enjek...dia melasak nieda tulah dia xchubby dah...

p!nkerton said...

ya allah comell sgt gambar humaira masa baby tu! bam bam betul, geram! :D
yg ubat cacing tu paed athirah pun kate 2 thn baru boleh amik.

Dee said...

biasalah tu sis..sbb budak makin membesar makin melasak..asal dia sihat sudah...

dee dulu bagi masa anak2 x lalu minum susu lepas tu buang air besar cair2..sah cacing..baru dee bg mkn ubat cacing..

mamalieyna said...

wow...chubby betul humaira dulu ye...geraaam..dh besar sket, nak la slim sket kan humaira, baru cun..ngee..

☆ lieya latif ☆ said...

yeay!! dah injeksen yg last yeak.....lieya mmg tunggu injection yg last ni....pasni takde laa demam2 lepas kene injek heheheh....syukur, dah besar humaira....membesar sbg budak comel n sihat.....

wan sujaihah said...

eh eh..lain nyer muka humairah...bam ba..cute2

εïз mummyHaza εïз said...

Geramnye tgk gambar humaira tu.. cubby betul..

1thn setengah dah boleh amik nieda, ubat cacing tu.. repeat after 6mon nanti..

chugie said...

humaira dah cucuk ye.. fatin belum lg! emm tembam betul die masa baby kan? agaknye sbb die dh makin lasak skang ni, tu yang berat tak naik2 sangat.. tp die still sihat kan?

Nia said...

alala...comelnya si Humaira masa dia bam..bam..

saya ada dgr jgk, 2 tahun ke atas baru bleh makan ubat cacing..hmm..

salute kat Humaira sebab tak nangis masa kena cucuk..caya la.

ct rahani said...

sama gak cam aidil.. masa kecik bambam jer.. bila dh stat aktif mmg berat x naik sgt.. x kisah la kan.. yg penting anak sihat..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails