My sweet story...

My sweet story...

Thursday, November 11, 2010

Food for love: Pizza, chicken chop, strawbery coklat

Aktiviti memasak hujung minggu lepas. 3 hari cuti pastinya banyak masa untuk memasak. Saya bukanlah expert bab memasak ni, tapi kalau mood rajin mencuba resepi baru datang, on je internet semua resepi terbentang depan mata. Saya sangat2 percaya, kalau kita masak seikhlas hati untuk yang tersayang, masak apa2 pun pasti menjadi sedap. Hik...

Menu Ahad lepas, masak western pula. Pizza dengan toping beef pepperoni, chicken chop dan strawberi coklat. Yumy.

Sedia untuk dibakar...


Chicken chop i yang gebu. Mana taknya, mula2 salut dengan tepung kemudian celup dalam telur dan salut pula dengan breadcrumb.


strawbery dan grape...


coklat compound dicairkan, untuk cicah dengan strawbery. Marvellous.



Last but not least, pasti nak tunjuk gambar anak dara Mummy. Sabar menunggu mummy masak. Makan biskut dulu


Senyum sikit yang...

17 comments:

BIONIC WOMEN said...

wow..mebelesnya..
saya x pandai bab western nih..huhuhu
org kampung sajok..hahahha
sebenarnya, hubby x minat sgt western food so tu yg x pernah wat kat rumah, makan kat luar jer.hehe
tapi strawbery coklat tuh sukerrr amat

~ana~ said...

hmaira duduk atas kerusi baru yea...strawberry tu nmpak sedap..nyum...nyum..

Fazlinil Irma said...

'Saya sangat2 percaya, kalau kita masak seikhlas hati untuk yang tersayang, masak apa2 pun pasti menjadi sedap.'

Saya setuju dgn ayat nida ni. kalau tak sedap pun, insyaallah ada pahala yg sedia menanti. niat tu dah betul. ikhlas.

Ena said...

SEDAP SEMUNYA TU..
betul tu.. dalam internet ni semua ada.. tinggal rajin ngan idok jer kan!.. ena pun bukan pandai sangat masak taoi bila keinginan makan & mencuba tu yg usaha..

Huda said...

sedap2nye nieda..camne nk wat pizza tu? isk3..rajin2 mencuba..hehe

[-suziey-] said...

heavennya foodss....ouh sgt sedap sumenye..haih..dh la posa ni..tergoda iman:p

dieha said...

sedapnya..pandai nieda masak..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya....dulu masa muza xde anak kecik rajin jgk cube2 masak nie..skrg kene masak bnda yg pntas2 n reti buat..xde lah nk cube2...he he he

mamalieyna said...

hikhik..comella humaira 'senyum sikit' tu...^_^

oooh masakan yg sungguh mabeles! oohh eina kalau bab nk mencuba resepi baru ni, cam kurang ghajin..haissh...bila la nk rajin ni...eeii..

mrs.spicy said...

wah masak bertemakan western. betul2. sekarang google and tinggal nak cuba jaya jer. hehe

p!nkerton said...

sedappppnye nieda! rajin betul awk masak ;)
tapi mmg, homemade food jugak terbaek! :)

Farra Dhelina said...

wawwww!! nmpk menarik!

wahida said...

tabik spring kat nieda...rajin masak....saya setakat masak biasa2 boleh la...untung cik abang....

ieda said...

rajinnya dikkk buat western nie .. ermm kalau pizza tu pernah cuba .. masa buat tuu sampai keras kejung hahahah .. tapi still leh makan hehehe

strawbery cicah choc tuu kalau akak buat ada akak x dan nak makan kann :)

Mrs.Eady said...

pizza?pizza?pizza..kegemaranku!

Ain said...

wahhh, rajinnya main masak2....

ain pun suka cuba resepi baru, tapi kalau resepi western mmg tak pernah buat lagi....

hehehe...

MamaYatie said...

mcm tak ikhlas jer humaira senyum..hehehe

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails