My sweet story...

My sweet story...

Thursday, November 18, 2010

Food for love: Popia Crabstick

Ini gara2 tengok blog Huda dan Suziey yang masak popia crabstick. Terus rasa nak cuba buat sendiri. Tengok gambar dekat blog mereka nampak sedap je. Weekend lepas singgah Giant beli crabstick yang panjang sebab dekat rumah ada stok kulit popia yang besar.

Mula2 cuak juga takut jadi kes macam Suziey tengah2 goreng, tetiba popia tu meletup. Tapi nasib baiklah ok, takde meletup crabstick ni. Cuma nervous juga bila crabstick ni mengembang dalam kuali cepat2 tutup api. Resepi ni patut di cuba, memang sedap makan masa panas2... Owh, kalau malas nak buat sendiri, boleh beli je dari Ejan aka MamaLyna, murah je 20 pcs RM3.50.

Sebelum goreng..saya memang fail bab membalut kulit popia ni. BELASAH je...


Masih panas lagi, crabstick mengembang sampai terkeluar dari kulit popia




SELINGAN...Tayang gambar Humaira dengan pakaian yang di beli oleh Mak Long dia. TQ Mak Long, lenkali boleh belanja pakaian untuk Humaira lagi...

Ini kerja terbaru Humaira, tolak kerusi dan biarkan bersepah2...Lepas tu capai segala benda dekat atas meja makan..anak oh anak..


Si comel Humaira...Abaikan keadaan rumah yang bersepah ye..

9 comments:

[-suziey-] said...

hiks..mmg nmpk dh mengembang tu nk meletop..seb bek cpt..hiks:p

klu ejan pnya mmg xjadi camtu langsung..elok je bulat..xtau ape petua dia..hahaha kt pnya pn masa buat dulu camtu..menggelembung..air dia tu..klu meletop tu yg bahaya tu

Huda said...

semlm huda try wat sendiri gak kat umah mil.mmg meletup2 x ingat..kalut adik2 ipar :) tp sedap gak wat sendiri kan..heheh..cumey humaira dgn baju barunye..

Nia said...

eh,..tak pernah rasa lagi ni.
suka tengok si Humaira, mulut dia bising tak tu? comel!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam nieda, byknyer beli petpet stock berapa bulan tue.

Softtouch [Hanim] said...

kalu muza buat, muza je mkn sbb asben alergic..dia akn meletup ke nieda?takutlah plak nk buat...tp nk cube buat sbb sennag kan...

kakyong said...

buleh cuba resepi ni...

kalo meletup2 ni yg riso.. paling tak suka kalo masak2 goreng n meletup ni...

εïз mummyHaza εïз said...

alolo comel humaira.. Sedap ek nieda, ingat nnt acik haza nk try.. Sebab internet sgt slow kat Tapah Road, acik haza nak ucapkan selamat hari raya aidiladha.. hehehe..

p.s: maklong humaira dah bersalin ker?

MamaYatie said...

huhu..sedapnya!! tp takut le pulak dengar meletup2 ni..

comeynya humaira pakai baju baru..sama spesies ngan mysara la ni, suka duk bawah meja,tolak kerusi..kdg2 siap berkampung bawah meja..isk isk isk

"missrivebell mumun" said...

serius mumun pernah try..
Meletup2 xhengat..
satu kuali hancur sebab meletup sume ntah kemana..
siap ada lg tu kat syiling lekat xturun2..

ada tompok lecur gak bawah mata..
panik cepat2 sapu ubat, siap mandi kat air laut kasi cepat ilang sekali 4 ari je kesan melepuh tu kat muka..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails