My sweet story...

My sweet story...

Thursday, November 4, 2010

Alkisah bila safety baby gate sudah pasang

Malam tadi mummy dan daddy memulakan agenda memasang baby gate. Humaira masa tu excited je, dia tak tau apa akan jadi selepas dah pasang nanti..hehe. Mula2 plan nak pasang betul2 dekat jalan pintu masuk ke dapur, kemudian daddy ubah fikiran. SEBABNYA, anak dara sorang ni dah buat onar dekat pintu bilik air. Habis kedua2 pintu bilik air rumah rosak dikerjakan budak kecik ni.

Bila dia tahu daddy atau mummy ada dalam bilik air, ketuk tak hingat donia minta bukakan. Pintu bilik air rumah ni jenis sliding, akhirnya TAMAT JUGA RIWAYATNYA. Habis pecah. Kena jugalah TAZKIRAH dengan daddy, nak marah lebih2 bukannya dia faham pun. Hari tu kami pergi survey pintu bilik air yang jenis tahan lasak lebih kurang dalam RM400, kalau 2 buah pintu nak kena ganti dah hampir RM800. Kopak daddy nak kena ganti kedua2nya.

Humaira jangan notty tau, jangan rosakkan pintu bilik air lagi. Macamane pun kena juga ganti pintu tu, nanti kalau tetamu datang tak selesa pula mereka.

Masa pintu gate ni terbuka, dia boleh tersenyum riang. Mummy beli masa MY DEAR WAREHOUSE SALES. Ada yang tanya price gate ni, mummy beli RM90.


Owh..Daddy pasang gate berhampiran pintu bilik air


see...Habis pecah pintu bilik air. Ketuk bukan sebarang ketuk. Si kenit ni tak mainlah ketuk dengan tangan, kdg2 HP mummy jadi sasaran.




Apa jadi bila mummy dekat dapur dengan pintu gate tertutup



*



*




*

JENG JENG JENG


*



*



*


*




*


*

seprti biasa, maka bermulah drama swasta


alololo...nangis


Sampai tersedu sedan




* Mummy sayang Humaira, mummy pasang gate pun untuk keselamatan Humaira. Untuk mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku.

19 comments:

Zaidah said...

ciannyer dia nangis tak dapat gie dapur....sabor yer humairah nanti pintu pecah lagi

Liz Rohaizat said...

ahaks, sebijik mcm kat rumah kitorang. dan camtu juga la batrisyia kalau kami berdua kat dapur. kalau sorang kat depan,s orang kat dapur, dia ok lg. tp kalau dia kena tinggal di sebalik pagar, harus nangis mcm humaira

Ena said...

alahai.. sian humaira nabgis camtu.. abis lencun ngan air mata.. huhu

sampai dua2 seklai kena ganti yeh!.. kuat gak humaira ketuk erk? heheh.. tak pe2.. dah ada yg baru mesti dah ok.. ;D

Softtouch [Hanim] said...

murah lah yer..selalu regenya dlm 100++...
ganas jgk humaira ni yer..abis pintu tu...
alolololo ciannyer dia nangis..humaira igt mummy dia nk tingglkan dia kot..

MamaYatie said...

keciannya humaira...tp terpaksa lah kan..budak tecik tu tngh lasak, nak wat camner..lama2 dia biasa la tur

Huda said...

hehe..sian dia..lasak gak humaira ni yer :)

chugie said...

heheh.. kelakar tengok humairah ni.. sama je lah perangai nye macam fatin.. kalau ketuk bilik air tu memang bleh roboh..

x de lah mahal rege gate tu kan.. nampaknye kena p terjah gak ni..

mamalieyna said...

HUHU..GANAZ LG HUMAIRA DR ARIF YE..HUHU..ARIF PUN SUKA MEN KETUK2 PINTU BILIK AIR GANAZ2 GAK..TP PINTU BILIK AIT KT UMAH TU BELUM LA MENEMUI AJAL CAMNI..HAMPIR2 TU ADA LA...HUHU..


CIAN BETUL NENGOK DIA NANGIS..WUWU...

wahida said...

sian pulak tgk humairah...mcm kena kurung pulak...hahaha...

~ana~ said...

wah..hebat drama swasta yg humaira buat yea...tersedu sedan...

YanDarwisy said...

sian ok humairah kene kurung dgn pagar...ololo..lo....cianlah.

yatie chomeyl said...

ololo..humaira sedih sbb dh takleh main ketuk2 pintu bilik air eh

eT said...

alololo...ciannyer dia...
mummy xmo amik yer...

☆ lieya latif ☆ said...

ish ish sampai tercabot sliding door toilet tu yeak nieda...tapi mmg pun, pintu tu pun bukan jenis tahan lasak kan......

cian tgk die nangis tu....mmg cian...tapi takpe laa, utk kebaikan die, biar jek nieda....mule2 mmg nangis, ko kene keras hati jek, lame2 die paham nanti....

p!nkerton said...

alahaii kesian sgt humaira nangis cenggitu hehe.. dah biasa tak kena pagar, skali kena pulak, melalak la dia eh :) takpe2 safety 1st :D

Dee said...

ganas gak humaira ye..fifi pun suka gak tolak2 pintu sliding tu..tp nasib baik kuat..masih bertahan..

Bapak Humaira said...

Dialog baru Humaira kalau nak sesuatu .. ANOMA ! ANOMA ! ..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kesian nyer Humaira, tak dpt main kat dapur lagi, tak per nanti mummy belikan set toy masak2 kkk.

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

our safety gate is DIY sendiri aje, buat dari balsa wood di selit celah dinding & fridge. kalau Miya di larang masuk dapur tu, time2 dia nak tunjuk angin, dia hogahnya gate tu. robohnya tidaklah, tp bisingnye tu cam gempa bumi..

pastu berdrama lah mama dia dgn dia.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails