My sweet story...

My sweet story...

Monday, November 22, 2010

ABC paling sedap

Gara2 tengok blog ZUERA pasal ABC best in the town. Sabtu lepas pergi menunaikan hajat pekena ABC ni kat Medan Selera Seksyen 2. Budak UiTM memang tahulah ABC ni yang famous in the world. Hehe...

Dulu masa saya study kt S.Alam, setiap kali emak abah saya datang mesti singgah makan kat Seksyen 2 dan wajib order ABC dan sup cendawan. Sekarang ni tak tahu dah mana satu gerai tu bila semua gerai kena pindah ke tapak sementara sbb tapak lama nak renovate. Dah cantik sekarang cuma tahap kebersihan masih kurang.

Tengah menikmati ABC, tiba2 ada orang tegur. Rupa2nya, kenalan blogger saya iaitu lily azliyana @ mama zara. Dari jauh mama zara ni dah cam Humaira. First time dapat jumpa blogger, next time bolehla together2.

Layan ABC yang kami order. Silalah terliur. Kebanyakkan semua gerai ABC kt Seksyen 2 semuanya sama, ada aiskrim, coklat, biskut dan buah.

ABC yang sedappp....


Close up sikit..





* Malam tadi Humaira meragam. Tangan dia asyik nak masuk dalam mulut je, macam ada something dekat anak tekak dia. Siap ambil tangan mummy masukkan dalam mulut dia. Mummy pun tak tahu kenapa, bila check dalam mulut Humaira tak de apa2. Tiba2 je, mula2 elok je bercakap dengan Opah dia dekat Hp, tak lama lepas tu mulalah meragam. Bagi susu taknak, banyak kali muntah. Dalam pukul 10 lebih bawa pergi klinik. Daddy suspek ulser tapi bila doctor check takde apa2. Harap2 hari ni ok, mummy nak pantau kesihatan Humaira.

22 comments:

~ana~ said...

nieda..nmpak sedap..tp ana x suka abc ada aiskrim...kat mn ni erk..mn tau kot2 langkah panjang ke shah alam, bleh la singgah..:)

Fazlinil Irma said...

nampak gaya kena tunggu salji turun la. Tadah buat ABC. kekeke.

Ena said...

naper la tu.. agaknya.. ada cacing yg dok kacau tekak humaira kot.. eh! scary pulak.. tapi ada tau kes mcm tu.. humaira pernah amik ubat cacing tak?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam
uissh....terbayang2 abc sek 2 shah alam
time study dulu...tiap2 minggu sure keluar gi sek 2 pekena ABC....

Softtouch [Hanim] said...

betul2 famous abc ni kan nieda smpai skrg famous..teringta masa kita dip dulu, sec tu lah tmpat mkn kita...
yg gerai baru tu muza xpg lagi...

oo muza igat ulser ke apa, tp xde apa2 yer..doc pun cek xde apa2..moga2 humaira dah xmeragam dah...

Huda said...

sy tahu kat ner ni..dulu mase kerja kat alaf21 ada gak p lunch smpi sini :)mmg sedap!!!

mamalieyna said...

sedapnye ABC!! OOH MANA PIC BERSAMA BLOGGER NI..HEHE..

NAPE LA AGAKNYA HUMAIRA TU YE..HERM..HOPE TAKDE YG SERIUS K!

☆ lieya latif ☆ said...

fuhhhhhhhhhhhhhh mmg meleleh aku tgk nieda....tu laa aku pun tingat zaman2 uitm dulu...kalo kuar tu sure lepak seksyen 2 pekene ABC...aku suke mkn kat ABd bubbles..ntah ade lagi tak kedai tu agaknye huhuhuhu

ezan said...

sedapnya.... nani nak try la. huhu...

wahida said...

tolong saya....saya nak ABC tu....

εïз mummyHaza εïз said...

ice-cream yg best tu..

sian si humaira, mama tengok2 yek...

Tiba2 acik Haza tag Nieda 1 GA.. hehehe x pakse yek...

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..act kan mase Nieda tgh snap gmbar ABC ni kite perasan gak..siap ckp ngan hubby "ni mesti blogger gak sbb snap2 gmbar ABC" coz sebelum tuh kite pon sibuk snap ABC kite..pastu tk lame Humaira toleh muka..tros ckp "laa..btolla kwn blogger nih.."..hehehe

nway, get well soon utk Humaira comel yek..

anie said...

citer ko kali nie buat aku meleleh air liur...da le xleh minum ais..sedapnye...wawawa...

anie said...

pas pantang nak gie sana mkn ABC..xsabo da nie...

MamaYatie said...

uisskkk..sedapnya..mmg teliur

ada ulser kot dlm mulut humaira...cuba tngk bwh lidah skali...cian dia!

wan sujaihah said...

sedap nyer kak...adoiii..coklat tu yang menyeleran kan ..

humaira tak selesa kot kak

ieda said...

wah2 dikkk meleleh tgk ABC dia nieeee huhuuhhu sedappp tul nampak nyaaa :)

chugie said...

bestnye tengok ABC tu!

Dee said...

sis..adeh..bila tgk ABC itu..mmg Shah Alamlah the best..almaklum..sy pun ex student ITM Shah Alam..hehehe..

sian humaira..maybe tekak dia rasa pahit kot sis..nk demam kot..

Mrs.Eady said...

terliurrrr...........sedap nyer!!

[-suziey-] said...

wooooo mmg maveles pnya abc..siap jmpa blogger lg..best tu..hehe..xde gbr ke brgmbr ngn blogger?

Anonymous said...

Aku hanya ingin membuat komentar cepat untuk mengatakan saya senang saya menemukan blog Anda. Terima kasih

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails