My sweet story...

My sweet story...

Friday, April 16, 2010

Humaira dan atuk berdamai sudah...

Tajuk x boleh blah..Sebenarnya Humaira dari dulu memang akan menangis kalau Embah (panggilan untuk atuk) nak pegang dia. Humaira anti sikit dengan orang lelaki. Last week embah datang dah jinak sikit Humaira, maybe sebab embah dia rajin datang. Embah Humaira boleh dikatakan tiap-tiap bulan datang tengok cucu kesayangan dia. Cuma kalau dukung sekejap saja pastu menangis. Humaira merupakan cucu sulung baik belah mummy ataupun daddy. Macam-macam dia dapat dari family belah mummy ataupun daddy, gelang emas, pakaian, mainan, duit dll. Rezeki Humaira, alhamdulillah...

Cucu kesayangan Embah




Sebenarnya Embah Humaira datang sebab daddy order penapis air Bio Aura dari kawan Embah. Daddy decide nak bayar tiap-tiap bulan, harga pun hampir rm2+++, mana mampu nak bayar cash..hehe... Embah cakap tiap-tiap bulan masukkan saja duit penapis air tu dekat akaun Humaira..Rezeki Humaira tu..

Masa Embah nak balik, dia minta salinan sijil kelahiran Humaira. Rupa-rupanya Embah nak bukakan akaun tabung haji untuk Humaira malangnya cuma mummy atau daddy saja yang boleh bukakan akaun untuk Humaira. Embah suruh daddy bukakan akaun tabung haji Humaira lepas itu bagi buku akaun dekat Embah. Tiap-tiap bulan Embah nak masukkan duit kt tabung haji Humaira. Terima Kasih Embah...Rezeki Humaira

Humaira dah buka akaun tabung haji


Humaira dah ada dua akaun, satu lagi Amanah Saham Didik..


Muka budak happy dapat rezeki..Mummy tulis dekat blog ini supaya bila Humaira dah besar, mummy nak Humaira tahu semua orang sayangkan Humaira. Jadilah anak yang solehah dan menjadi kebanggaan keluarga...

10 comments:

ezan said...

wah cucu kesayangan embah ni ek.. murah rezeki humaira :)

Momma Mia said...

Wah cucu kesayangan ghupanya Humaira nih...
simpan baik2 buku tabung haji tuh Humaira. nnti bleh bawa mummy & daddy g haji sesama. InsyaAllah.

maszmadi said...

wah, swonok jadik humairah yerk... alhamdulillah rezki anak2, mummy n daddy kn support humairah, smoga nnti da besar humairah akan ingat sume tur...

~ana~ said...

oo..humaira cucu kesayangan rupa2 nya...alhamdulillah..murah rezeki humaira..

☆ lieya latif ☆ said...

HAHAAHAHAHA...kemain lame tul amik mase berdamai yeak...biase ar tu nieda, mia mija pun dulu, camtu, dah lame baru leh baik ngan atoknye....hehahaahahah

alhamdulillah...murah rezeki humaira...seronok kan kite.....

**nieda, ape citer kawan nieda yg anakdie name athirah tu...tetibe lieya teringat....ade gak tanye kat zura, harap si comel dah kembali sihat....

chugie said...

wah.. syoknye lah humairah ye.. jd cucu kesayangan kedua belah pihak! heheh.. fatin pun sama cam humairah gak, cucu kesayangan PIL saya.. dapat mcm2.. sampai umminye pun jeles! heheheh:P

nieda said...

ezan: mmg pun cucu kesayangan maklumlah cucu pertama

Momma Mia: Amin moga impian kami nak mengerjakan haji terlaksana

Maszmadi: alhamdulillah rezeki..budak2 mmg pembawa rezeki

ana: cucu kesayanganlah sangat..sebab sulong kot.

Lieya: mak bapak dia yg happy anak dpt rezeki..Pasal Athirah tu sehingga sekarang doc tak tau sakit apa cuma dah byk improvement, mata masih x nampak lagi. Kita doakan yang terbaik yer lieya..Hanim dah bersalin tau, baby girl

Intan said...

Murah rezeki dan bertuah si comel sorang nie...di sayangi ramai :)

Samalah humaira ngan arissa, dua2 cucu sulung kedua belah pihak :D

fabulous.farah said...

wah..rezeki=)

Huda said...

rezeki humaira :) cucu kesayangan ek..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails