My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, October 26, 2010

Percubaan memaikan CD utk Humaira

CD atau nama penuhnya cloth diaper ataupun lampin kain moden. Orang lain lama dah pakai, mummy baru kecoh nak pakaikan dekat Humaira. Baru beli satu je dulu brand lunatots, masa tu ada diskaun 25%. Harga sekeping CD berbeza-beza, average dalam RM35 - 50 sekeping. . Ada warranty untuk 6 bulan. Saja test dekat Humaira bila vontot dia ada ruam. Second junior nanti mungkin boleh dipertimbangkan untuk pakai CD.

CD ini diperbuat daripada fabrik yang lembut, mudah digunakan, mudah dibasuh, mudah dijaga dan tahan lasak. CD tidak seperti Lampin Kain Tradisional yang perlu dipakai dengan ‘diaper cover’ dan di pin. CD ini dilengkapi dengan lapisan kalis air (outer) dan insert (inner) yang berfungsi untuk menyerap cecair jauh dari kulit bayi.






19 comments:

chugie said...

sy pun ade 2 keping CD yang sy dpt dr join contest dulu.. tp sampai sekarang x pernah try kat fatin lg..

~ana~ said...

comel cd color tuh...humaira pun comel je pakai cd nih...:)

mamalieyna said...

kiut! aau cekcilah! hehe..ok la testing2 kan, if ok, junior humaira nnti, leh pakai CD jee..^_^

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pun bekenan laa nieda ngan CD ni...jimat pun jimat....pastu tgk budak pun mcm selesakan....

nanti, nak try jugak laa beli tuk third baby ni heheeheh

Azfa said...

1st time tgok kaler coklet cam ni.. sy ada 2kpg tp x pakai kt baby ayzaf pun.. pakai kt aysha yg dh 5 tahun tu..malam jer..tp kena guna 2 insert!!!

normi said...

nak gak try tp kena tggu 3rd baby la.. bila tuuuu tak tahu lagi...

syok tgk gaya humaira mcm tu.. lucu lak..

εïз mummyHaza εïз said...

Hehehe.. selamat b'CD ya Humaira..

eT said...

me pon ada beli CD ngan lunotots ari tuh...tp xtest lg...hehe

dieha said...

nieda..bagus..CD mmg elok utk semua baby..diha mmg guna..dah masuk 3 bln diha guna..dari segi kwngan sgt menguntungkan..tak yah bersusah nak beli pampers lg..CD leh thn lama..smp ada anak lain..pakaila ye..diha pakai brand babyland..hehe..lunatots diha tak mampu.hehe..apapun tahniah..

Huda said...

cumey2..dh pre wash lom?cantik kaler brown tu :)

Liz Rohaizat said...

ahaks, saya adalah reseller lunatots ye. hikhik. batrisyia mula pakai CD lunatots sejak umur dia 7 bln. sampai skrg. mmg xde masalah. berbaloi-baloi. nieda nak beli kat saya pun boleh. tu pun kalau taknak ke kedai.

Kaklong Nuzula said...

Salam. Nak menyampuk..
Actually inner tu lapisan dlm cd yg bersentuhan dgn kulit baby (selalu drp fleece/ suede/ bamboo). Insert plak yg serap basahan dr baby, selalunya jenis microfiber :)

Happy CD-ing!

ieda said...

ehehhe cumeinya .. tapi akak x berani nak cuba kat anak .. ermm entahlah x yakin sbb takut kena ruam lampin kan ..

kalau sesuai ok lahh .. teruskan .. pilihan ditangan sendiri :))

Ummi Salsabila said...

comelnya pki CD.suke tgk,tp xpenah beli.teringin nak try gk.

anie said...

save budget klu pki cd nie..tp xpenah pun try kat ariQ..takut dia pelik pulak kan..tp nnt nk try kat baby la

Softtouch [Hanim] said...

dia ok tak nieda pakai cd tu?pakia tu jimat kan..xyah nk beli pampers semua tu..

FIZA said...

ala cute nya....hadif ada 7keping koleksi CD...ingat nak tambah lagi nanti..

Kaklong Nuzula said...

Cuba la guna cloth diaper (CD). saya dah sethn berCD utk anak, dah try byk gak la brand (lunatots pun ada). Boleh tgk dekat blog sy,

http://kaklongnuzula.blogspot.com
http://happy-clothdiapering.blogspot.com

sharing is caring.. hehe

kakyong said...

tahniah.. selamat berCD...

Insya Allah, pasti berjimat dgn CD..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails