My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, January 4, 2011

Humaira demam

Humaira demam start petang semalam. Tiba-tiba jer demam. Dalam kereta masa balik dari Giant dah rasa badan Humaira panas. Sampai jer rumah terus check temperature, 38.3 C sah demam. Letak kool fever, basahkan kepala kemudian bagi ubat demam. Ini bodak nampak jer syringe dah menangis tak hengat, terpaksalah buat style askar Jepun. Habis semua dia muntahkan.

Magrib check temperature naik lagi, 38.7 C. Tak sedap hati mummy, bila anak sakit risau teramat. Mummy fobia sikit kalau anak sakit waktu malam. Ada pengalaman masa Humaira kena ulser dalam umur 4 bulan Di SINI. Menangis non stop sampai ke pagi. Then daddy ajak bawa klinik malam tadi. Bila doc check suhu naik lagi, 39.1 C dan ada tonsil besar dekat tekak Humaira. So masuk ubat ikut bont_t sebab panas sangat. Malam tadi pun tak berapa lena tidur Humaira. Nak melekap dengan mummy jer maybe tak selesa. Kul 4.30 pagi tadi mummy bagi satu lagi ubat ikut bont_t bila suhu naik balik. Pagi ni alhamdulillah, suhu dah turun balik tapi still demam lagi. Jap lagi kena jadi askar Jepun nak bagi ubat. Kuatnya Humaira meronta. Moga cepat sembuh ya anak...

Rasanya Humaira demam ni sebab kena cahaya matahari. Hujung minggu lepas mummy bersih kereta, si kenit ni pun nak join. Panas dalam kereta macam sauna dah. Humaira bermandikan peluh. Kadang2 lupa yang Humaira ni tak tahan kena panas. Sebelum ni pun, masa pergi Taman Botani masa cuaca panas demam juga. So lepas ni, mummy tolonglah alert ya!!! ingatkan diri sendiri

27 comments:

Wina Momma Kira said...

sayu hati kite bile anak sakit kan? huhuhuuu

owh Humaira xleh kena panas ye? get well soon ye sweetie!

normi said...

Sian humaira demam yer.. anak akak pon susah mkn ubat mcm humaira.. ubat bontot mesti bagi klu demam..
hrp humaira cepat semboh yer sayang...

chugie said...

siannye humaira demam ye.. memang agak tinggi gak suhu badan die tu.. hope die cepat sembuh ye!

wahida said...

anak saya pun baru baik demam panas, mmg risau dibuatnye..tapi saya tuam ngan air batu, ulang setiap 4 jam sekali...alhamdulillah..nieda cuba lah ye..

nur said...

cepat baik yer humaira....

dieha said...

ala..siannya humaira..anak2 mmg lemah ckit bila kena panas..cuaca pulak t menentu..moga cepat sembh ye,..

Farra Dhelina said...

smga lekas sembuh humaira!!

Ain said...

memang risau bila anak demam, moga humaira cepat sembuh...

ieda said...

tinggi tuu panas humaira .. akak harap humaira cepat2 sembuh ok ...

ezan said...

siannya humaira. hopefully cepat sembuh k. nanti suruh mummy jgn bwk keluar panas2 lagi tau. bgtau mummy, humaira ni snowwhite.. xleh kena panas. :)

☆ lieya latif ☆ said...

demam nak besar ni nieda...tu la kan, risau jek kalo anak tak sihat nie.....harap2 humaira cepat sembuh n kembali riang .....

betul latu kan nieda, humaira tak tahan panas....macam mia dulu laa nie..mkn obat yeak humaira!~

ummi nia said...

get well soon yer..

~ana~ said...

moga humaira cepat sembuh...

risau kan bila anak2 ni demam....ms ni la br teringat pengorbanan mak mak kita dulu..hu3x...

lily azliyana @ mama zara said...

Get well soon Humaira..humaira same jek cm Zara time kecik2 susah nk makan ubat..skang ni baru ok sket..nk makan ubat dh tk payah kena paksa2..=)

Softtouch [Hanim] said...

sian humaira demam...xpe demam nak besar...semoga humaira cpt sembuh yer

hushuss said...

Risau kan klu anak demam? Kena sentiasa check temperature...kadang2 masa anak demam rasa mengantuk sgt sbb penat jaga, tp bila fikir akibat klu tak jaga temperature tu, terus hilang mengantuk...

Humaira cepat sembuh tau!

Mrs.Eady said...

alahaiii...bila anak x sihat ni la kita susah hati sgttt...nk tido pun x lena..

:: noremy anak rahmat :: said...

blogwalking & follow...

mehla jenguk blog nor (^_^)

BIONIC WOMEN said...

semoga humaira cepat sembuh, yea sayang

Dee said...

siannya humaira..moga dia cepat sembuh ye sis..

anie said...

siannye humaira demam..dalam demam tu kuat juga dia meronta xnak mkn ubat ye..

Ena said...

sian kat humaira..

moga cepat sembuh ye sayang..

εïз mummyHaza εïз said...

Sian humaira... Kasi lap dengan air sejuk tau... Buah demahan sejuk.. Bahaya bby temp high..

riefda said...

sian humairah,jge dia baik2 e nida.kalo kat hospital dulu arwah athirah dktr xksi bg ubt demam tpksa ida wat cre sndiri.pkaikn bju lgn pendek n top a slimut nipis wlaupun ekon,ne letak tuala bsh kt dahi kepala tukar byk kali kt ketiak n kelgkang dia byk kali jgn bshkn tuala kt dlm mgkuk isi air ne bshkn tol2 kt sink coz air dlm mgkuk yg kite da perah segala haba n kuman tkumpul kt dlm mgkuk tu n kite celup lg tu yg xok je dia.kalo leh lap2 seluruh bdn gak memg dia sejuk p sbnrnye pns akan kuo ngan care tu.jgn slubungkn dia coz tkut pns xkuo gak

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Salam Nieda..

Selamat Tahun Baru..!

Sian plak kat Humairah..dia demam erk..mmg risaulah kita sbg ibu ni klu anak demamkan..tinggi plak suhu dia tu..Aunty doakan Humairah cepat sembuh yer..jgn takut mkn ubat..

IDAZS said...

memang susuah hati bila anak demam

apepun semoga humaira cepat sembuh :)

nza said...

sedih n risau bila anak2 demam or xsihat...moga humaira cpt sembuh...

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails