My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, January 11, 2011

Now everyone can't fly???

Air Asia terbabas semasa landing di Airport Kuching malam tadi lebih kurang pukul 10 malam. Difahamkan 4 penumpang cedera dari pesawat AK5218 yang tiba dari Kuala Lumpur itu digegaskan ke Hospital Umum Sarawak, dipercayai mengalami cedera ringan. Sehingga kini Airport Kuching masih ditutup sehingga diberitahu. Untuk maklumat lanjut berkaitan insiden ini boleh baca blog INI.

Terkejut juga dapat berita ini dari blog husband. Penumpang dinasihatkan untuk menghubungi airline's offices to enquire about their flight status.

AirAsia flights affected for today are:

1. AK6036 departure to Kota Kinabalu at 6.10am
2. AK5203 departure to Kuala Lumpur at 6.15am
3. AK6562 departure to Bintulu at 6.20am
4. AK6526 departure to Bintulu at 8.35am
5. AK5201 departure to Kuala Lumpur at 9.35am
6. AK6673 departure to Singapore at 9.50am
7. AK5843 departure to Johor Bharu at 10.30am
8. AK6546 departure to Miri at 11.10am
9. AK5205 departure to Kuala Lumpur at 11.55am
10. AK6505 departure to Penang at 12.20pm
11. AK5207 departure to Kuala Lumpur at 1.55pm

sumber dari http://www.theborneopost.com/?p=86202







* Kami sebenarnya plan untuk bercuti ke Kuching hujung bulan ini menggunakan pesawat fireflyz..

19 comments:

chugie said...

ya allah.. gerunnye.

yatie chomeyl said...

wooooho,,terus rasa takut nk naik air asia lepas ni

Softtouch [Hanim] said...

nasib xde apa2 yg serius nieda...

bestnya nk p kuching...hepy ohliday nieda...

ieda said...

ish biar benar nie , aduhhh akak baru jer tempah flight utk jalan2 huhuhu kena fikir2 nie , tapi flight akak tuu bulan 10 uhuhu

Huda said...

err..alamak!how come..suppose x jd gitu la kan sbb depa ni flight baru lg kan n auto sumenye..adeh..risau gak ni..huda tiap kali naik flight mesti doa x henti2 :)

[-suziey-] said...

OMG..kita akn fly ke kuching may nnti..hope xjadi la camni..seb bek xmeletop or berkecai..kira terbabas sket jek...huhu

waa nieda nk g kuching ujung bulan ni yek..bestnye..

Dee said...

takutnya kan..sure dorang kt dlm tu dh menjerit-jerit..x dpt dibygkan perasaan kalo kita kt dlm tuh..

wahida said...

alamak, rasa cuak lak dgr...huhuhu...

Farra Dhelina said...

bc kat sini baru tau..ishh bahaya tu..cane leh jadi mcm tu?? nsb baik takde yg maut kan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Takutnye..Syukur Alhamdulillah..selama naik flight belum pernah mengalami keadaan spt ni..minta2lah dijauhkan..

Wah..nk bercuti2 malaysia yer..Syoknye.. :)

nza said...

eeeeeeee..menakutkan..tringat masa akak nk trbang ke sabah hr tu trpaksa menunggu 1 jam cz sorg penumpang xdpt dikesan sdgkn bagasi dh trlepas ke dlm flight...hu.hu.hu...tragis gak.

Nia said...

isk,..bahaya betol tuuu..fireflyz dekat sikit nak naik kan, tak pyh pegi Sepang.

Baby&Me Shopping Style Contest

Lelord said...

hehehhe x penah lg naik AA

Ummi Salsabila said...

ala..air asia..seramnya nak naik air asia...

lucky xde pape.

have a safe jouney to kuching dear..:)

normi said...

takutnyaaa...harap tiada apa-apa yg berlaku lepas ni...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

huhuhu.. takot sudah nk naik flite!!!

Jasfyra said...

aiyakk..tatotnya..dah la kita nk p langkawi bln depan naik AA..harap2 xde apa2.kalo menda dah nk jadi, naik suma brand flight pun leh tergelincir kan..huhu

So Shy Lady said...

salam,

curi ms jnguk nieda....

mohon doa byk2 agar tde lg blaku kjadian sbgitu. amin,amin, amin

MamaAiman said...

risau jugak kan naik flisht ni..
mase aiman 6bulan aritu naik airasia pegi dan balik g jakarta..mase pegi tu lepas sejam aiman nangis2 lama gila sampai saya taktau nak buat apa..huhuhuuu..mase balik die ok skit..dah cuba petua bg minum susu tapi mase die nangis2 tu die dah kenyang dah tamau minum..terus saya cam fobia nk bawak baby hehehehee..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails