My sweet story...

My sweet story...

Friday, January 21, 2011

Ikea lagi, kali ni dating dgn bestfriend pula

Last week punya cerita, pergi Ikea dengan kawan mummy, Yanie. Teman Yanie shopping barang untuk pindah rumah baru. Sesekali shopping dengan kawan seronok juga. Awal2 pagi Yanie hantar husband dia ke office then pick up mummy dan Humaira di rumah. Yanie cuma bawa seorang je anak dia, Insyirah. Yang kecil sebaya Humaira hantar di Taska.

Tak sabar nak tengok Yani deco rumah baru. Paling teruja nak tengok TV LED yang husband dia baru beli. Samsung 55 inch ko, 3D pulak tu. Pasni Yanie, u tak payah pergi pawagam dah, TV u dah cukup canggih. Hehe..

Ada
kisah buat mummy malu besar dekat Ikea. Kalau korang perasan, ada pintu kecemasan dekat Ikea. Walaupun ada halangan NO ENTRY tapi setakat budak baya Humaira dan Insyirah tu senang aje nak lolos. Boleh pulak dorang ni tolak pintu tu, apa lagi alarm terus berbunyi. Aduh, nasib baiklah staff kat situ cepat2 tutup balik. Nak marah pun, bukannya Humaira faham. Muka langsung tak rasa bersalah, Insyirah nampak juga panik maybe sebab dia dah besar.

Humaira sibuk nak tolak troli


Baru separuh shopping, budak kecil dua orang nak makan pula. So layan mereka makan dulu termasuk emak budak sekali. Humaira dengan Insyirah ambil menu kids, nugget dan fries.


Inilah bodak lapar, sian dia. Pagi tu mummy tak sempat sediakan breakfast

19 comments:

Mrs.Eady said...

psstt....chicken wing & meat ball dia sedap tau..:D

☆ lieya latif ☆ said...

gi ikea mmg best...tempat yg lieya suke gile pegi hehehehe..sbb ade cake daim yg sedap, meat ball yg lazat, karipap yg yummy hahaahah asek mkn jek lieya nie.....

Huda said...

nieda beli apa? :) mesti bnyk shopping kan :)

Farra Dhelina said...

haha boleh pulak ada byi alarm ye..nsb baik humaira tak terkejut ye?

Softtouch [Hanim] said...

jumpe yanie yer..lama dah xnmpak dia..besar dah anak dia yer..myklah tu yg korang borakkan..dah lama xjmpe kan..

rasp said...

budak2 mana lah nak phm sign2 kan..
takpe, dimaafkan...
i kalo gi ikea, kerap kali gak lah dok dengar bunyi alarm tu...
skali tu pernah nampak..bukan budak yg tolak..bapak budak ok...
hehehehehe

So Shy Lady said...

nanti tempek la gambar yanie deco rmh die yer...

NzA said...

kalu nk pindah rumah baru mmg teruja la..kalu boleh serba nk baru.....

~ana~ said...

nieda, sekali sekala keluar dgn kawan2 best kan...
:)

eB ezrin said...

lama dh x pegi.... kalo gi nih.... koyak poket :)

Dee said...

sesekali keluar dgn kwn2 mmg best..hehehe..

riefda said...

bestnye dpt jln same2kan n bwk ank msg2.yanie xblogke?soh a dia add ida,jd kwn ida n follow ida k.tq kt dia gak coz mse ank ida kt icu byk kali gak dia kol

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam nieda,ikea memang best giler dibuat nyer.kalau p mesti beli karipap giant tue.

anie said...

memang best shopping dgn kawan2 dr gie dgn husband..tp yg xbestnye kita kena la plk kuar duit sendiri..dapat claim blk xpe..klu x..emmmm...

AQisH said...

wahh bestnyerr..dh lama x gi ikea ni..teringginnn ;)

wahida said...

dah lama x pegi IKEA...huhu...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

hehehe mimi boleh bayangkan cemana perasan nieda bila alarm tu berbunyi.. mesti terkejut dan malu kan. eheheheh tak pe, orang faham, bukan sengaja kan..

wah lapar yer humaira..kemain lagi berselera dia makan

Ummi Salsabila said...

eeee..sedapnya tgk humaira mkn.aunty nak pi jugaklah esok.hihihi.

sy kalo ade duit sndri,mmg best shopping dgn kwn2..satu kepala dgn kita kan.mmg besh!huhu

mamalieyna said...

eina tak prnh terjh ikea, taktau keadaan camna tp dpt bygkn muka slamber humaira tu..ekeke.. maknye la malu ni.. hehe/

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails