My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, January 19, 2011

Klinik pakar kanak-kanak Meghana

Bawa Humaira jumpa paed di Klinik pakar kanak-kanak Meghana yang terletak di TTDI Shah Alam Isnin lepas. Humaira demam lagi, masuk hari ini dah 3 hari. Baru je demam awal bulan lepas. So daddy decide nak bawa jumpa pakar kanak2. Yelah risau juga sebab bulan ni dah 2 kali Humaira demam. Sebelum ni dia jarang sangat demam.

Before this Dr Meghana di UMRA Medical Centre, now dah buka klinik sendiri. Dekat sikit dengan rumah. Humaira pernah jumpa 2-3 kali paed ni di UMRA. So far mummy memang puas hati dengan doctor ni, explanation and treatment bagus dan price pun reasonable.

So Paed kata tak perlu risau, semua normal. Kanak2 memang mudah demam. Dalam setahun sekurang2nya 9 kali mereka akan demam, depends on ketahanan sistem imun. Malam tadi suhu Humaira naik hampir mencecah 40' C, so mummy masuk ubat ikut vontot. Hampir pukul 3.00 pagi baru dia boleh tidur dengan lena.

Mummy bawa Humaira dalam pukul 8.00 malam. For those yang nak pergi klinik pakar kanak-kanak Meghana ni terletak sederet dengan Bangi Kopitiam. Operation hour Mon - Fri 9.00 am - 1.00 pm and 6pm - 9 pm. Saturday 9.00 am - 1.00pm. Sunday and public holiday close.

Dari dalam kereta Humaira dah jerit mouse. Her favorite carton


Ini mainan kesukaan Humaira, gelongsor. Sampai klinik terus hilang demam. Dapat main


Budak yang macam tak demam


Ajak balik, mengamuk. Klinik ni penuh dengan mainan. Sukalah Humaira



*Malam tadi punya cerita, dalam pukul 1.05 pagi mummy dengar bunyi 5-6 ekor anjing menyalak2 macam kejar something. Mula2 ingatkan ada pencuri, daddy dah stand by kalau kecoh2 kt luar memang nak buka pintu. Masa anjing tengah menyalak dengar bunyi budak perempuan macam menangis sayup2 je. Ngeri tau, daddy nak tengok memang mummy tak bagi. Yelah, Humaira tengah merengek demam panas. Tak taulah anjing tu menyalak sebab apa, first time dengar.

17 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

uih nieda, ni kalo mia mija pun suke nie...harus2 ari pi klinik di ajaknye hahaahahah....

tu la kan,kite ni mmg cepat risau kalo anak sakit....mau tak, lagi2 demam.....rupenye normaly budak2 leh kene demam sampai 9 kali yeak setahun....bgs gak info ni nieda...kite doakan humaira cpt semboh yeak....

BIONIC WOMEN said...

Alahai sian Maira demam...
kita pun baru perasan klinik tu masa gi sana ujung minggu lepas..
bagus ke klinik UMRA ek..sebab tgh survey klinik kalau pregnant, sebab baru ag pindah subang jaya nih

MamaAiman said...

bestnye klinik ni nampak meriah dgn mainan tambah2 bile datang takramai org takdela humaira kene berebut main..semoga cepat sembuh.
kat mane ye klinik ni?dulu slalu ke TTDI jaya g restoren tomyam yg depan kedai tayar tu..boleh lupa nama..yg ada jual bubur mcm2 jenis tu..

Huda said...

humaira demam rupenye patutla mommy x on9 yer..moga lekas sembuh yer sayang..

εïз mummyHaza εïз said...

kesian humaira... cepat2 sembuh..

hehehe note kaki tu menakutkan la nieda... naik rerambut kat tengkuk.. hehehe

chugie said...

siannye humaira demam ye.. 40'C memang tinggi tu..

psst: sy pun pernah kena gak camtu.. dengar anjing menyalak depan umah, n berlegar2 je.. orag kate anjing tu nampak 'sesuatu'.. wallahuallam!

rasp said...

kalo dpt paed yg serasi ok kan sis...
hilang skit rasa risau tu...
seram plak dgr crite pasal anjing nyalak2 tu...

adarnadzmie said...

humaira demam lagi ke??.. sian.. mkn ubat yer nanti bole ajak mummy main menan lagi yer... hehe...

seram campor takut dengar nieda cerita pasal salakkan anjing tu...

riefds said...

nangis budk kcik ke pe?kdg2 seram gak.xpyhla tgk coz ank tgh xsihat tu,takut benda xizin kan je

wahida said...

ntah2 ada baby kena buang x? hihi..
humairah cepat baik ye...

NzA said...

moga maira cpt sembuh...


eeeee.....seram gak tuuu......

lily@mummyQistina said...

Sian Humairah...
Moga cepat sembuh yer..

Meremang bulu roma lily dgr crita nieda tu..ishhh...seramnye..

ieda said...

patutlah humaira suke .. ada mainan ..mana2 klinik kalau ada mainan budak leh jadi kebah dari demam

dikk .. bikin suspen jer .. ishh kalau akak punn panik .. siap ada bunyi bb nangis pulak .. adehhhh dah lah anak demam kan huhuhu

Softtouch [Hanim] said...

sma je yer operation hours ngan klinik kanak2 kat cni..
semoga humaira cpt sembuh..

ngeri ok nieda muza bc pasal suara budak nangis tu..tegak bulu roma muza

lily azliyana @ mama zara said...

Sian humaira demam lagi yek..smoga cepat sembuh k..nway, wlu demam tp still aktif..kire ok lagilah kan..dari tgk anak melepek letih jek..kesian..huhu

Anonymous said...

terima kasih puan letak info pasal klinik meghana ni..saya pon nak bawak anak saya g sana..ari tu dtg sana klinik tutup...pegi mediviron je.. dah lama dmam dia xsurut g ni.. igt nak bwk g klinik ni la..br 4 bulan anak saya ni..

a m l y n y x said...

salam kenal mummy humaira..
mommy hannah adelea here! ;)

sblm ni i biasa dgn paed kat mutiara d'sara. tp rasa nak cari yg dekat2 la skit.
selalu jgk tgk klinik meghana ni.
caj dia standard ke dgn paed lain.
klu mcm biasa sy pegi rm50 consultation. so klu utk demam je, abt rm100 skali ubat.
so meghana camne ek?

e
Related Posts with Thumbnails