My sweet story...

My sweet story...

Monday, January 10, 2011

Jalan-jalan di IKEA

Mummy suka jalan2 di IKEA. Cuci2 mata tengok design yang menarik. Mission utama nak tengok aksesori dapur. Survey2 dulu dengan daddy dan pengurus kecik mummy, Humaira.This week maybe nak terjah sana lagi dengan my best friend. Jalan dengan orang perempuan ni best sikit, mcm2 idea ada. Kalau dengan daddy, semuanya membazir. Hik...

Kalau bab makan pula, daya penarik IKEA ni adalah meatball. Daddy memang suka giler makan meatball kt sini. Mummy pula suka karipap IKEA. Tapi this time tak beli karipap sebab kekenyangan. Mulanya nak order ayam seekor share dengan daddy, tapi kena tunggu sebab tak masak lagi. Sudahnya daddy order meatball. Tak lama lepas tu, daddy order lagi ayam seekor dalam RM13++.. takdelah besar sgt tapi memang tak habis, gila ko nak makan seekor. Huhu.. Balik tu beli kek coklat, rasa dia biasa je. Coklat dia aje yg sedap. Rasanya kek DAIM lagi sedap.

Humaira dah landing dekat katil. Nak order ke yang???


Ok mummy, kita order katil ni yer??hehe.. Habis kena conteng


Meatball...


Ayam seekor yang terkangkang..haha.

21 comments:

Jasfyra said...

kitorang pun ke ikea smlm.setuju, meetball dia shedap kan.kek daim pun shedap,ayam dia pun shedap, salmon dia pun shedap..huhu..suma shedap la..ahahaha

dieha said...

wow..sedapnya meatball...rindu nk g ikea..

Dee said...

jalan2 di ikea mmg seronok..kena pulak food dia sedap2..

☆ lieya latif ☆ said...

EH NIEDA...bile nieda pegi...lieya pun ke ikea sabtu lepas....alah gi OU pastu bar ke sane ...ptg gak laa dlm pukul 3 smapai kul 6 kiteorg kat sane...konon nak jalan2 survey barang umah...last2 terbeli gak hahahaahahah.....lieya suke daim cake die...semalam tu terus beli 2 kotak...ari ahad dah bedal sekotak hahahaah..rakus kan.....

rasp said...

heheheh beriya-iya dia 'order' tu ek sis...
i pun suka jenjalan ke ikea tapi dah lama bebenor tak pegi...

~ana~ said...

ayam dia sedap yea nieda, x pernah mkn pun ayam dia. biasa mkm meatball je..

seronok kan jalan2 kat ikea..jalan2 sambil berangan..:)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya jln2 di ikea...samalah ngan suami muza semuanya membazir...tulah lelakikan...ish ish

sedapnya meatball itu...dah lama xmkn..xsuka p sana sbb ramai sgt org..berlaga2 bontot...hehehhee

NM02 said...

tgh susun hari dan waktu nak pekena meatball kat situ.

wan sujaihah said...

sedap ye meat ball?,,situ ramai kan...tu wan kadang memang tak makan kat situ...

humaira tulis aper la tu :)

Mrs.Eady said...

meatball itu mmg terbaikkk...muahahah....nice!

Farra Dhelina said...

byk kali bc entry meatball ni..sedap sgt ke ye? ramai kata sedap..smpai mengidam2..rasanya fra kena cuba lah kan

maszmadi said...

hm, ingat semalam nak pi IKEA gak, nak survey barang untuk umah baru, tapi x sempat la..... huhu

BIONIC WOMEN said...

kita verangan2 nak gi ikea tapi x jadi..
sama ler en hubby kita, kalau banyak yg kita berkenan..membazir katanya, potong stim betoiii..huhu

mamalieyna said...

best eh jln2 IKEA, eina tk pernh ke sana sejak ada arif ni..

herm..bleh jgk sesekali ke sana ni..^_^

MamaYatie said...

cik humaira,konpem ker pilihan tur?hehe
sedap kelihatannya meet ball tur..yummy!!

Nia said...

meatball dia makan dgn jem kan? hehe...kalau kita makan dgn sos.

[-suziey-] said...

aiseyyyy sedap tgk meatball..huhu lapo ni..haih..sabar..tahan...

kt pn suka g ikea..geram je tgk sume design..rs nk borong je sume..ekek:D

ana-kirana said...

saya suka kek daim...meleleh aihhh

Huda said...

wow!best tu g ikea..huda pun suka :)

normi said...

meatball ngan ayam nampak sedap jer.. nanakkk... best humaira landing atas katil tu.. pujuk mummy beli yer.. kiki..

nza said...

yum..yum..yum...sedapnya..lapar la pulak.....

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails