My sweet story...

My sweet story...

Friday, January 14, 2011

Mari menabung

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Peribahasa yang membawa maksud sekiranya kita berjimat cermat menyimpan wang dari awal,wang kita akan bertambah banyak.

Tabung Humaira sudah penuh. Tapi mummy belum sempat lagi mengira duit Humaira. Untung Humaira, daddy tak suka simpan duit syiling, so kalau ada duit syiling terus masuk dalam tabung Humaira. Tabung ni pemberian dari lembaga haji semasa Humaira membuka akaun. Dah penuh dengan duit syiling, nanti kita masuk dalam akaun didik. Harapan mummy, bila Humaira dah besar nanti, rajin2 lah menyimpan duit.

Tak habis lagi mengira duit Humaira, budak ni sibuk juga nak tolong. Bila dia dah mula masuk duit syiling dalam mulut terpaksa CANCEL aktiviti mengira.

Tayang drumstick KFC...sedap ni kalau goreng : )


Sibuknya nak mengira

12 comments:

Huda said...

yeay! husna pun ada tabung khas untuk simpan syiling abahnye yg banyak itu :)

ezan said...

hehehe.. bagus humaira. ezan pun pow duit syiling daddy simpan dlm tabung anak2.. :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bagus Humairah..dari kecik mmg nk di ajar utk menabung...btul tu..sikit2 lama jd bukit..Kusyuk Humairah kira syiling yer.. :)

Softtouch [Hanim] said...

samalah anak muza..duit syiling abah dia masuk tabung danish n darissa....

normi said...

byk nya duit humaira.. bak untie sket.. hehe.. anak akak ada sorang satu tabung yg tak boleh di buka.. tah berapa dlm tu pon tak tahu...
apapun kira kena galakkan anak2 kita menabung dari kecil lagi..
nanti humaira boleh belanja mummy ok..

~ana~ said...

ajmal dan aqil pun ada tabung dr tabung haji ni..bila bukak ac kat tabung haji, mmg diaorg bg kan...jenuh nak tunggu penuh..heh3x..

☆ lieya latif ☆ said...

alahai....bagusnnye si comel ni...kecit2 dah ade tabung...bagus2....byk2 simpan yeak humairah..senang bile masuk U nanti heheeheheheh.....

chugie said...

menabung memang bagus.. bagus lg kalau dpt ajar anak dr kecik ni kan.

MamaAiman said...

bagusnye humaira..aiman blm ade tabung duit syiling lagi..potongan gaji mama dan abahnye aje..nak kene ajar jugak anak2 ni menabung nanti mengharapkan parents aje..huhu

nza said...

sikit2 lama2 jd bukit..kecik2 dh pndai ye...

mamalieyna said...

huhu..arif pun tokleh tunjuk depan dia tabung ni..kalau nmpak..huh..terus setonggengnya tabung..

sikit2 kejap je penuh kan..sbb ada penabung yg setia..org lelaki tak suka simpan syiling like abah arif also..

MamaYatie said...

org lelaki memang tak suka simpan syiling ek..sama la macam en.suami..syiling kasi anak2 masuk tabung tp kena make sure at least ada 3 keping --> 3 anak..hehe

humaira asyik betul mengira yer

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails