My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, April 27, 2011

Sarakids gathering di DARC Denai Alam

Ahad lepas sempat join gathering anjuran Sarakids bertempat di Denai Alam Riding Club (DARC). Ini first time gathering yang saya pernah hadir untuk aktiviti bersifat keibuaan. Sarakids menganjurkan 2nd grand open day sempena pelancaran MODU BREATPUMP. Tema pada hari tersebut, adalah menyusu sama-sama. Masa sampai sana, mak aii ramainya orang.

Tanda simbolik pada perasmian modu breastpump apabila anak Puan Farah, Sara datang menaiki kuda ke pentas dan memberikan modu breatpump kepada mummy nya. Touching, hampir menitis air mata saya. Kemudian diiringi dengan petikan piano sambil menyanyikan lagu breastfeeding. Saya lihat ramai ibu-ibu yang menitiskan air mata. Breastfeeding journey tidaklah semudah yang disangka, dan tidak juga susah. Hanya yang mengalaminya sahaja tau, pengorbanan yang bukannya sedikit, dan saya percaya sepanjang BF anak-anak kita pasti ada air mata yang tertumpah. Jadi bagi saya dengan adanya perhimpunan dengan ibu-ibu menyusu seperti ini kita dapat berkongsi cerita dan pengalaman untuk support each other.

Macam-macam aktiviti ada sepanjang hari tersebut, demo claoth diaper, baby wearing, pertunjukan pakaian menyusu, ada juga booth menjual pelbagai jualan. Sempat juga jumpa Puan Mardziah dari dunia susu ibu. Anak2 juga tentu suka dapat naik kuda. Selain daripada games, gathering ini juga adalah untuk mencipta rekod Malaysia, dimana semua ibu-ibu akan menyusukan anak2 mereka secara serentak. Saya tak pasti sama ada berjaya pecah rekod atau tidak, nanti kena tengok update dari blog Farah. Bagi saya, tak kisah berjaya atau tidak. Yang lebih penting kita dapat susukan anak kita dengan susu IBU.

Harusah turunkan tandatangan. LUV BF


Mummy dan Humaira


Ketika nyanyian lagu menyusu diiringi petikan piano


Jumpa seorang blogger, mummy Haza. Sebenarnya acik Haza pangkat ibu saudara saya. Beza umur setahun dua je..hehe


Semasa acara menyusu beramai-ramai..peace dari mummy dan Humaira


Jom menyusu beramai-ramai.


Banyak press yang buat liputan


Acara pemotongan kek


Puan Farah, tuan punya sarakids. Idola saya dalam penyusuan


Puan Suraya dari Lunatots. First time jumpa. Selalu jadi silent reader blog Sue je. Slim aje Sue walaupun tgh preggy 8 bulan. Seorang kaunselor laktasi juga


Sebelum balik bergambar dengan belon clown..Besarnya





* Banyak gambar daddy ambil, nanti saya upload lagi..

16 comments:

MrS. F!zA said...

bestnya..rindu nk BF semula.. :(

NzA said...

wah....meriah tu....

ieda said...

waa bagusnya acara mcm nie .. ramai tu ibu2 yg turut serta .. tema pink lagi .. nampak meriahh ..

rasp said...

hehehehe humaira sambil menyusu leh plak buat peace ye :D

adarnadzmie said...

seronoknya joint aktiviti mcm ni kan... boleh dapat info pasal brestfeeding yg lebih mendalam...

BabyIntan said...

Seronoknya tgk menyusu beramai-ramai tu!

I LUV BF TOO!!!

*Alhamdulillah dan bertuah nya anak2 kita dpt merasa susu badan :)

Latest n3: Arissa Di Cium Kucing Biru!

εïз mummyHaza εïз said...

hehehe.. acik nak copy gambar awak boleh..?

Farra Dhelina said...

ya allh acara menyusu beramai2?? bestnya kak... rindu nak bf qaseh...

Momma Mia said...

alahai tak dpt jumpa nieda & humaira

lydzar said...

hope tahun dpn, farah buat lagi openday ni

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, nieda nasib baik anak BSB dah besorrr kalau tak mahu gak joint...

ezan said...

wawaawa.. sedih last2 minute x dpt g.. nampak cam best sgt.. rugi kan ezan. :((

Hasya said...

sy pon sbm ni jd silent reader blog sue lunatots jugak.la ni br la berani tegur2 sikit2 lepas jumpa di event tu. Segan sket ngan otai2 bf nih.hehehe....

Jasfyra said...

yeah!! susu ibu d best!!

mamalieyna said...

waah meriahnye..pink semua..sweet~ ^_^

Softtouch [Hanim] said...

bestnya nieda..muza tau program ni tp malu nk join sbb muza cmpur bf ngan susu formula..darissa masih bf lagi ngan muza.Alahmdulillah susu masih ada lagi..muza boleh join ke nieda kalu ada program mcm ni?rase segan n rendah diri tau yelah muza bukan fully bf..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails