My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, April 6, 2011

Makan aiskrim tutti frutti

Dah lama nak try aiskrim tutti frutti ni, macam jakun je bila dengar orang kata semuanya self service. Ais krim ni sebenarnya yogurt yang telah frozen, rasa dia macam ais krim je. Ada banyak perasa seperti coklat, vanila, TF original, passion fruit, grape, red velvet, pineapple and kiwi. Harga kena timbang, 100 gram untuk RM5.30.

So sampai2 je kena pilih cup, ada 3 jenis size cup kecil, sederhana dan besar. Masa saya pergi cup kecil tak ada.


Kemudian pilihlah flavor mana yang kita nak. Macam saya yang pertama kali nak rasa ais krim ni ambil perisa coklat dan vanila. Boleh campur flavor


Daddy Humaira tengah mengisi ais krim


Lepas itu, letaklah topping apa yang kita nak. Ada banyak jenis.
Ada nuts dan cookies.


Yang ini topping buah-buahan


Masa untuk timbang. Saya punya jumlahnya rm14.30..

25 comments:

Jasfyra said...

sedap tak aiskrim tu wak?nampak cam menarik kan

anie said...

macam best je...
tapi harga dia pun boleh tahan jugak kan...

Farra Dhelina said...

dh byk kali baca blogger buat review..mcm best je!..tak tau la bila dpt makan..hehe

NM02 said...

walaupun mahal, tapi puas hati ek

☆ lieya latif ☆ said...

tu le nieda...lieyea ni dah bape kali lalu depan TF kat bangi....nak try tapi tak masuk2 pun....tetap icecream kat iceroom jugak lieya cari kikiki....

nanti2 nak cube gak la.....tgk menarik walaupun mahal huhuu

~ana~ said...

wah...sedap nya..bila la turn ana plak nak mkn nih..hu3x..

mummy_ayu said...

ada dgr pasal ais krim nie..tapi lum pernah try lagi..sedap tak?

nieda said...

zura & lieya: boleh la, tapi kalau ikut tekat aku lagi suka baskin robin dgn ice room..hehe. Lain org lain citarasa kan

[-suziey-] said...

umangaih..kecik tu n sket tu je 14.30..mahal jgk..berat sgt kot mangkuk tu..hehee

MrS. F!zA said...

fuhh eskrem ni kita leh tekan sdri lam cup ke?

FIZA said...

wahh...sedapppppppppppnya..kat kedah ada tak?? ri tu xsempat nak rasa..asyik tangguh jer...melepas

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah, sdp tu..
kat sini takde.. huhuhu..

BIONIC WOMEN said...

banyak kali dah nak try tapi x jugak tertry..kat Taipan ni ada 1 baru jugak bukak asenya

ieda said...

waa nieda dah makan dah .. akak jugak yg x merasa layie .. kat ktn nie x der rasanya .. huhuh
tgk enty org je lahhh huhuh

Zaidah said...

aduhai...cup kecik segitu dah RM14 ...mahal jugak tu....

Dee said...

dee pun x pegi2 lagi try..ada 1 branch kt bangsar..hehehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cam sedap jer..tp mahalnye.. ;)

♥ Mrs.Eady ♥ said...

tutti frutti mmg best gilerrr & best lagi time bayar nyer.heheehe..

Wina Momma S and S said...

nak pegi ice room pun x dapat² lagi, ni pulak tutti frutti heheheee

Huda said...

alahai..sedapnye tgk ais krim tu :) terliur huda..

Gnie@SimplyStyle said...

wahh nampak sedap nih... =)

Softtouch [Hanim] said...

xtry lagi nieda..rmaia yg ckp sedap..nnti nk cubelah..

Softtouch [Hanim] said...

ramai yg ckp sedap...nnti mzua nk cubelah..yg muza tau ada satu kat sunway pyramid

MamaAiman said...

teringin plak nak rasa tgk sedap je kaknieda !!

Anonymous said...

mmg best walaupun mhl

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails