My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, September 21, 2010

Seisi ziarah raya pertama

Mummy stay kt Simpang Pulai sehingga raya ketiga, then balik rumah di Shah Alam. Raya keempat balik kampung daddy pula di Tanjung Gading, Muar. Banyak sangat gambar yang ingin dishare dekat sini. Bukan apa, sebagai kenangan di kemudian hari. Mungkin Humaira boleh tengok bila dah besar nanti.

Raya pertama sempat melawat 6 buah rumah dan ziarah kubur Opah mummy yang meninggal dunia tahun lepas. Masa tu mummy tengah mengandungkan Humaira. Tak sempat Humaira nak kenal dengan Moyang dia. Moyang yang jaga mummy dengan uncle dan aunty Humaira masa Opah kerja

Mummy suka gambar Humaira bertudung. Nampak comel,


Dengan her uncle


Menangis pula rimas pakai tudung



Seisi ziarah bermula..Rumah pertama yang di tuju Opah Yong Humaira


Ini pula rumah mak mertua Mak Long Humaira. Mak Long kahwin dengan orang sekampung, jadinya takyah gaduh giliran beraya. Tengoklah Humaira, peminat kerepek. Gigi dah banyak, ada 16 batang sedapla kunyah benda keras


Ini pula rumah Opah Dah Humaira..Mana pula si kecil tu???


tidur, kepenatan lah tu..


Muka happy baru bangun tidur..bateri dah charge ye Humaira masa tidur tadi, bolehla melasak balik


Ziarah rumah Opah Yang Humaira


Tengok daddy pegang ayam..Jinak ayam tu

10 comments:

wahida said...

geram giler tgk humairah pakai tudung...comel bangat...

Dee said...

alolo..comelnya humaira..ayam kg ke tu sis? jinaknya..

yatie chomeyl said...

comey baju raya humaira, sama corak dgn baju raya mummy nyer

Softtouch [Hanim] said...

mmg comel sgt humaira pakai tudung...cute mcm mummy dia...

mamalieyna said...

mmg sweet humaira bertudung! ^_^
budak2 tecik gini mmg suka kunyah kepek eh, pelik betul diorang ni..nak asah gigi baru agaknye..

sall said...

salam hieda, sall jln2 cini sambil membaca. Kalau senang2 join lah contest si comel ye.http://hasnidaomar.blogspot.com/

~ana~ said...

sakan beraya yea..:)

Jasfyra said...

alolo..comey je humaira pakai tudung.beraya sakan humaira.dah ada anak ni lagi terasa kemeriahan beraya kan nieda :)

[-suziey-] said...

aah mmg comel humaira pakai tudung..tu dia beraya smpai letih..tertidur..senang je ek..hikss

YanDarwisy said...

pakai tudung....? Cutelah! Time2 nilah berkesempatan nak berkunjung.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails