My sweet story...

My sweet story...

Monday, September 27, 2010

Hujung minggu yang padat

Hujung minggu lepas penuh dengan aktiviti open house dan kenduri kahwin. Kebetulan Emak & Abah dan MIL & FIL dtg KL.

Jumaat malam ada kawan2 mummy beraya di rumah. Mummy dibantu oleh pembantu kecil bersilat di dapur sediakan juadah. Sebabkan ada pembantu kecil ni, kerja memasak yang boleh makan masa 1-2 jam telah menjadi 4 jam. Semua benda dia nak tolong. Mummy masak laksa utara, nasi impit bersama kuah kacang dan ayam masak merah, dessert sagu gula melaka.

Pembantu kecik ni orang paling sibuk, semua yang mummy buat tak kena, dia aje yang betul


Siap terhidang, menanti tetamu


Hari Sabtu pergi open house rumah saudara mummy. Setelah lama tak bersua muka, akhirnya dapat juga jumpa di Open House rumah makcik mummy pangkat aje makcik padahal beza umur setahun je..hehe , dekat aje dgn rumah mummy. Bestnya, jumpa balik melalui blog, rupanya dah lama dia follow blog mummy, cuma tak tau saudara sehinggalah cerita raya dekat Simpang Pulai ada gambar Opah. Dari situlah segala-galanya bermula. hehe. Nanti datang beraya rumah Humaira pula ye.

Kami dtg awal open house sebab petang tu ada agenda. main food laksa dan nasi ayam yang marvelles


Inilah makcik mummy. Serba merah sama dgn Humaira

18 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

hehehe.. umaira dengan nenek cute nye... kehkeheke

☆ lieya latif ☆ said...

wah meriah gitu.....rajin ko masak2 hah nieda...mcm2 menu ade....pas penat2 masak, pi serbu umah org lak yeak...mmg best woooo heheehehe...

humaira nak menolong gak tu ...comel jek tgk!

Softtouch [Hanim] said...

tabik spring lah ngan nieda masak semua2 tu ditambah ngan pembantu kecik tu...syabas nieda..bagus blog ni dpt nieda bertemu ngan sedara nieda...

chugie said...

cumoel je umairah tu.. siap tolong mummy ye..

ezan said...

wah rajinnya humaira tolong mummy masak. byk pulak masaknya.. memang rajin la nieda ni.. hehehe...

~ana~ said...

rs nya selagi tu x habis bln syawal ni, xtvt hujung minggu menjd padat kan..hu3x...padat dgn jemputan open house..:)

nur.. said...

salam perkenalan...suka tgk bb u..nama anak dah sama dgn anak saya..iris humaira..

Ena said...

sedapnya nasi ayam dah lama tak makan.. huhu

wahida said...

bagus jugak ada blog ni kan? melalui blog kita kenal saudara yg sebelum ni kita x tau pun...

[-suziey-] said...

waaaa kita pbnya famili in law pn dtg umah gk..\
hehe besela kalu ade ape2 event..si kecik la assistant paling berjasa..ekekekek:p

Huda said...

humaira pun membantu yer :) bagus2..kecik2 dah leh train jd pembantu mommy :)

mamaaerish@eb said...

e jerk... ;p

adarnadzmie said...

rajin tol humaira ni.. senang mummy bila besar nanti kan..
suka tgk humaira pandang mak cik mummy tu.. heran jer muka humaira..

adarnadzmie said...

suka tgk gelagat humaira..

Dee said...

sapa sangkakan..dee pun jumpa kwn sekolah dulu thru blog sebelum join facebook..hehehe..sedap tu laksa..favvy dee tuh..

wan sujaihah said...

wah kak tu dah cam jejak kasih kak..kecilnyer dunis :)

Lelord said...

heheheh raya sebulan

MamaYatie said...

rajinnya dak kenit tolong mummy! bagus2...senang mummy nanti..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails