My sweet story...

My sweet story...

Friday, March 25, 2011

kenduri kahwin makan western food

Ahad lepas kami menghadiri majlis perkahwinan Harief dan Hana di Taman Nirwana, Ampang. Walaupun kenduri buat di rumah sahaja tetapi cukup grand. Mana tidaknya, tetamu dihidangkan dengan makanan barat seperti chicken chop, lamb chop, beef steak, garlic bread, mushroom soup, blackpepper sauce, fries dan kuih memang gempaklah. Sebenarnya ayah Harief merupakan tauke western food, ada kedai makan sendiri di Ampang. Tema pengantin warna silver, cantik..

Malangnya tak sempat nak tengok pengantin bersanding, cuaca mendung sangat nak hujan. Sampai je dekat kereta terus hujan turun selebat-lebatnya.

Saya punya...hehe. Ini namanya mencekik, pagi tak breakfast, amik ko penuh pinggan


Ini daddy punya


Kambing golek, ada tiga tempat untuk memanggang. Untuk kenduri ni shj 6 ekor kambing dibakar.Semua masak di situ, so memang fresh dan masih panas


Ada tiga tempat untuk ambil makanan,salah satunya hidangan nasi bersama lauk pauk. Ada sotong goreng tepung


Daddy dan Humaira menunggu pengantin bersanding, tapi tak sempat nak tengok


Pelamin yang indah buat di luar rumah


ANtara tetamu yang hadir


Saje snap tempat parking kereta, RELA yang jaga.


Gift dari pengantin


Selamat pengantin baru buat kedua mempelai, Harief dan Hana. Semoga gembira melayari hidup berumahtangga dan berbahagia ke akhir hayat....

16 comments:

Kehelan said...

salam

eh kita pi kenduri yg sama... sy ikut kawan sy... kawan sy tu kawan mak pengantin...

tp mmg best makan western! bila nak makan masakan kampung, dh tak larat dh... tgk je laa...

Ena said...

perghhh..

terbaik nye menu.. :D

♥ Mrs.Eady ♥ said...

sedap nyer kalo kenduri mkn mcm nie...tak penah rase lagi mcm nie..

lily azliyana @ mama zara said...

wahhh..best tuh..siap ada western food lagi..mmg unik..hihi

anie said...

fuh dasyat le buat kenduri kawin lauk western food...
1st time dengar

Huda said...

wow! bestnye..1st time tgk kenduri kawin makan western :) gempak seh..heheeh

[-suziey-] said...

uish fes time tgk ni..best jgk..ubah tradisi..eekeke:D

Fazlinil Irma said...

bagus juga tuan rumah hidang makanan western food. mesti berselera tetamu makan.

saya tengok pun tumpang telan liur. hehe. memang nampak menyelerakan.

Dee said...

wow..memang grandlah..western tuh..

Softtouch [Hanim] said...

uniknya kenduri kawin serve western food...tu mesti lakukan..nasi agaknya kurang sikit kot..pelamin dia pun cntik

yg brekpes mcd tu muza br pg [agi td ngan opismate...mmg berbaloi...

ezan said...

wah bestnya menu.. nape la dia bukan kwn ezan? hahahaha...

Farra Dhelina said...

lain dr yg lain ye menu dia kak..puas lah mkn westrn kann

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cayalah nieda..
ni pestime sy dengo kenduri makan western food..
waaa.. kalo asben suke beno la..
ai kureng ngan western ni, dasar tekak otg kg.. hehehe.. kalo de budu, ai dulu sekali beratur.. ;p

NzA said...

sedap tu, lain dr yg lain.

mrs.spicy said...

tak pernah lagi jumpa. g wedding chinese pon makan nasi

ieda said...

wow bestnya dikk western food .. x pernah di buat org nieh .. sungguh2 grand :)

tak der pulak pic perantin kan ;)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails