My sweet story...

My sweet story...

Friday, March 18, 2011

Food for love: homemade nugget ayam

Aktiviti dengan anakanda Humaira minggu lepas, buat nugget ayam. Humaira tolong mummy kemas dapur je, cantik sangat bab si kecil ni mengemas. Penat mummy cari mana tepung, rupa2nya Humaira dah sorok bawah kabinet. Esoknya baru jumpa tu...ishk ishk

Bahan utama isi ayam (bhg dada), breadcrumb, sedikit tepung dan telur


Ayam blend kering sehingga hancur, letak tepung sedikit, garam dan lada sulah


Sukahati nak buat bentuk apa, mummy takde acuan so buat bentuk bulat leper je


Goreng sehingga kuning keemasan. dan boleh makan...

13 comments:

Huda said...

wow!mcm mudah je nak buatnye :)

♥ Mrs.Eady ♥ said...

sgtt la bagus mama humaira nie..:)

~ana~ said...

nieda, ana pun dah hampir 2 minggu dah plan nak buat nugget ayam ni dgn anak2..tp ada je agenda..hopefully jadi la minggu nih...

Farra Dhelina said...

alalala comey nya naget akk!! nk cuba lah!!

Fieda said...

best nyer...lebih baik buat sdiri kan..

Gnie@SimplyStyle said...

sedapnye :)

Dee said...

omg sis..terliur dee tgk..homemade lagi tu..nti nak cubalah..

mamalieyna said...

cam best je, nnti leh try buat tuk arif..mesti dia pun suka..suka jgk nolong cam humaira wlupun boy..hee

Ena said...

wahhhhhhh..
nak kena cuba juga lah.. kesukaan anak2 & suami juga ni.. cam senang je kalo ikut cara nieda ni..
tq..

Ena said...

erm.. telur tu bubuh time bila yeh? tak mention pulak kat ateh tu.. huhu..

Wina Momma Kira and Akil said...

my fav nie..nuggets!

senang je nk buat kan drpd membazir beli? ni kes pemalas mcm winalah nie kekekeke

nieda, tepung tu tepung jagung ye??

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, simple & sedap... Happy weekend. cuti nie pegi mana?

nieda said...

ena: huhu..sory taip cepat2 tertinggal plak. Lepas bentuk ayam tu, salut dgn telur dan baru breadcrumb kasi dia melekat

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails