My sweet story...

My sweet story...

Monday, March 21, 2011

Dino Alive di Pusat Sains Negara

Baru-baru ni pergi Pusat Sains Negara, Bukit Kiara. Mahu tengok Dinosaur. Tiket masuk untuk dewasa RM10, kanak-kanak RM5. Bawah 4 tahun masuk percuma. Pasti mengujakan si cilik, ada yang berani tengok dinosaur dan ada juga yang takut. Yelah, dengan saiz besar, bentuk dino macam real, sistem audio ala-ala mengaum dan juga si dino bergerak-gerak, paling tak tahan sekali bila dinosaur tu buka mulut mengaum ramai kanak-kanak bertempiaran lari. comelll...Pameran dinosaur berlangsung sehingga May 2011, so ada banyak masa lagi, jangan lepaskan peluang k...


Sebelum masuk ada akurium boleh sentuh, favorite Humaira lah ni..Basah baju my darling..Kalau bolen nak berendam terus dalam akurium..pengsan mummy..


Paling teruja si kecil ni tengok fish berjalan atas kepala dia....akurium seperti terowong macam akuria


Tu dia....terujanya si kecil ni mendongak tengok fish. Macam2 ikan ada


Aleya dan Humaira...Mummya pergi bersama bestfriend daddy, so adalah Humaira geng


Di ruang legar terdapat 2 ekor Dinosaur...Dekat sini dah start nak berdukung, penat hokeyy...
SI DIA dah mula mengaum, ramailah kanak-kanak bertempiaran lari. Maklumla, masa pergi tengah cuti sekolah


Si dino....



Dekat level 1 ada pameran dinosaur. Masuk dalam bilik ni Humaira nak berdukung je. Banyak si Dino dalam ni, ditambah pula keadaan bilik yang agak suram, SI DINO bergerak2 dengan bunyi-bunyiannya lagi..Memanglah Humaira takut, so tak dapekla bergambar dgn Dino


Dino dan mangsa


Mummy pun tak melepaskan peluang mencuba menghasilkan tenaga..


3 of us....


Kemudian masuk ke bahagian Kids discovery centre. Barulah Humaira nak bebas bergerak. Macam2 dia boleh explore. Dan banyak juga Humaira cuba peralatan sains dekat situ.

Geramnye tengok..


Dapat main sini taknak balik. Bagus juga permainan di sini. Next time kita datang lagi ye..

19 comments:

qieranna said...

mcm best jer...

nur said...

best nyer dpt tgk dino.... masa cuti sek hari tu, dua kali pegi pusat sains tp x dpt masuk sebab fully booked... huhuhu

☆ lieya latif ☆ said...

ramai dah yg gi sini kan...lieya nka jugak pegi nieda...tapi aku dah agak dah, sura mia mija melalak punye dok celah kangkang takut kan dinosor2 tu...so mmg tak pegi laaaa....he he he.....

comel tg humaira pakai skirt tu....menyerlah gitu!

anie said...

macam besh je..tiket free dapat dua..tapi xde kesempatan nak gie lagi...kena gie jugak sebelum abis kan..

Farra Dhelina said...

bestnya..bila lah dpt pgi..

Elin said...

Bestnya dpt pergi ke sana.. anak2 mesti suke.. sampai ujung bulan Mei ker?? Nak pergi sekarang takut lak terbersalin.. em..

Jasfyra said...

kitorang dah bnyk kali plan nk p sana wak...asik xjd je.ada je halangannya..hahaha.syok je tgk humaira p sana.leh explore mcm2

~ana~ said...

teruja la tgk, nnti nak ajak husband bw anak2 pergi la..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye...
sonok tgk humairah..
Kita yg jauh nih ntahlah bila dpt p sana.. ;)

♥ Mrs.Eady ♥ said...

yes..kids discovery tu mmg best sgtt..:)

Dee said...

anak2 dee pun dh pegi dgn cousin2 sebaya dorang..tp dee x follow..mmg seronok..tp ada jugak yg menangis ketakutan..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, suka ler Humaira tengok Dinosor tue...BSB tak kesempatan lagi nak terjah kat sana.

Momma Mia said...

wah menarik.. bleh g nih
maceh.. byk info dpt

Asyik Kah? said...

besnya pegi pusat sains...huhu..
n pegi la nti..

Softtouch [Hanim] said...

mcm best jer...suka ye humaira tgk dinasour n fish tu...nk bawak danish p sinilah...

bestnya nugget ayam...muza pernha buat dulu..lama dah xbuat...lagi sedap dr kita beli kan..heeeeee

ezan said...

ezan nak g tapi marea takut. eee. potong tul la. ni la masalahnya kalo mummy terlebih excited dari anak. :P

mamalieyna said...

bestnyer...alaaa arif tak sempat ke sana lagi..tunggu abahnya balik..harus jugak ke sana..new experience kan..bestnyer..

MrS. F!zA said...

yezzzaaa!!jumpa pon blog akak..msa akk masuk komen dlu sy cri tk de link..

mmg mcm real la dino semua tu..yg plg tk blh belah tu yg luka tu..huhu

Sumijelly said...

alahai........ dah pergi ker??

ishk..x aci ni.. nak kene g gak nie.. nak bawa anak2 gak la....

Sumijelly.com

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails