My sweet story...

My sweet story...

Thursday, June 10, 2010

Piala Dunia esok..kurang kasih sayang daddy

Esok bermulalah piala dunia untuk tempoh sebulan. Dan bermula esok mummy dgn Humaira kurang kasih sayang dari daddy..ececeh..DIA adalah peminat fanatik BOLA. Pasti memanjang duduk depan TV. Semalam daddy dah tersenyum lebar bila buka astro ada 5 - 6 chanel baru yang bakal menayangkan world cup. (x ingat berapa chanel)

Sepanjang piala dunia mungkin akan berlaku perebuatan remote antara kami bertiga. Jangan tak tahu, Humaira pun dah pandai rebut remote astro dari mummy dan daddy. Yang pasti daddy akan menang. Takpe Humaira kita kasi chance daddy tgk bola.

Cerita pasal world cup ni teringat masa zaman belajar diploma dulu. Masa tu kebanyakkan game waktu siang. Pelajar lelaki takde seorang pun nampak batang hidung datang kelas, mengamuk lecturer. Bengang juga terpaksa dengar lecturer membebel dekat kami-kami yg datang kelas. Tadah telinga ajelah..hehe kenangan semua tu.

Mummy dan Humaira yang akan kurang kasih sayang sepanjang world cup...owh tidak


Daddy awal2 dah letak jadual perlawanan dekat TV.

18 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

samalah dengan balqis...papanyer siap beli jadual bola world cup lagik tu...hu..hu...ape la nasib...tengok kartun je la denagn balqis

anie said...

emm..sama la kita...anie pun sama gak macamtu..nie jumaat ni nak blk ipoh pun dia nak pastikan sampai ipoh sebelum kul 10 sblm world cup start.....senasib kita

Huda said...

alahai..samela kut abah husna pun harus dia p lepak umah kawan2 dia yg ada astro nnti :P

Jasfyra said...

samalah kita.bukan time world cup jek, time hari bese pun asik nk tgk chanel bola.hubby kita dah lama stop main bola sbb ada prob kt kaki dia..now, tgk bola..bola..bola..

mamalieyna said...

aiiyak..siannye..seb baik abah arif, tak fanatik sngt..layan gitu2 je kot..^_^..takpe sebulan jer..haaah..!! sebulan?! =P

nieda said...

Anje: tulah, daddy pun dah letak jadual perlawanan kt TV

Anie: senasiblah kita kan..nak wat camner..huhu

Huda: aduss,ini lagi x best berjauhan dgn abah dia.

Jasfyra: Laki kita pun dah stop main bola, lagilah gelembung perut.wakaka..ligement pernah koyak dulu

ezan said...

nasib kita sama!!!! nanti ezan cerita pasal daddy sarah pulak k.. :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Samalah ngan hubby Lily..
Siap nk minta cuti nk tgk pembukaan WC esok..Koz hubby blk keja lewat..takut terlepas..Tp lily x bg..hehee..cam je lah lily bos hubby kan..ekeke.. ;)

Softtouch [Hanim] said...

samalah ngan asben muza...giler bola..boleh gaduh ngan kami sbb rebut remote..he he he..muza xsuka tgk bola tau..nasib baik ade darissa krg boring sket..he he he

chugie said...

same lah kite nieda.. suamiku jua peminat fanatik bola.. tp selamat esok kami nak terbang ke indon.. x dapek lah suamiku melayan bola tu ahahahah:)).. suke giler ni!

fabulous.farah said...

haha..angkut katil letak ruang tamu la kalo mcm ni...

Momma Mia said...
This comment has been removed by the author.
Momma Mia said...

huhu... Jangan makan bola, tido bola sudah!

~ana~ said...

nieda, mr azam pun x sabar nak tunggu world cup nih..harap2 kami x terabai dah la..:)

kirana said...

cuba sabotaj...cabut piring astro :P

Dee said...

wah..mmg peminat fanatik bola ni sis..sib baik hubby dee x gitu..sports channel pun xde kt umah..dee potong..sbb hubby jenis masuk tidur awal..x kosa dia nk berjaga tunggu bola..hehehe..

bapak humaira said...

nasib baik tak sempat nak angkat astro b.yond, dan nasib baik musim AF dah habis, dah la waktu game pun ada yang sewaktu dgn konsert AF,

Liz Rohaizat said...

alamak, adakah suamiku akan berasa mcm tu jugak? sbb kes kitorang terbalik. sy minat bola, dia biasa-biasa aje. huhuh

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails