My sweet story...

My sweet story...

Friday, June 24, 2011

Humaira main bedak

Dulu saya tersenyum aje bila baca blog kawan-kawan perihal anak2 main bedak. Dalam hati masa tu nasib baiklah anak aku tak buat kerja macam ni, jenuh nak membersihnya nanti. Ternyata meleset hokey...Sekarang ni pantang nampak bedak, habis ditaburnya satu rumah. Mulut mungilnya sebut angi angi (wangi). Muka pun dah jadi tepung gomak. Hari tu dah kena marah dengan daddy, merajuk seharian taknak kawan dengan daddy. Makin besar dah pandai mempamerkan perasaan.

Masa ni saya nak marah, tapi teringat tulisan Farah di blognya. Jangan marah anak, cuba tarik nafas panjang-panjang, tangkap gambar kebijaksanaan anak tu. Bila besar nanti cuba tunjuk balik kebijaksanaannya itu. Pasti kita pun turut tersenyum tengok.

Tunduk aje bila mummy dah mula bebel..

15 comments:

anie said...

hahaha..cantik pulak corak dia buat dengan bedak tue..rasanye betul la budak2 mesti xboleh lari nak main dengan bedak kot..sama la dengan ariQ pantang jumpa bedak..tapi rasanye masa kita kecik2 dulu pun suka main bedak kan..hahahaha

Huda said...

senyum je la kan :) husna pun suka main bedak dan baby wipe adik dia..abih dia keluarkan 1-1..hai anak!

adarnadzmie said...

semua budak2 suka sgt main bedak yer... siap tuang atas meja lagi si humaira tu...

~ana~ said...

pandai plak tu merajuk...siap ada corak lagi..:)..

Fazlinil Irma said...

anak2 baya humaira ni tgah seronok eksplore benda baru.

anggaplah humaira bakal saintis muslimah di masa hadapan. hihi.

mrs.spicy said...

hahaha..semua mak-mak merasa kut pengalaman cuci bedak ni.=p

Dee said...

eh..ada corak munge2..hahaha..

sis..fifi tu dah 4 tahun..still main bedak...siap bancuh2 lagi dlm cawan..tu belum sebekas bedak sejuk pun abis dimainnya..sabar jelah..

mamalieyna said...

hikhik...experience ni agaknya benda WAJIB dilalui oleh stp anak2 kot...eina dl pun fikir gitu, seb baik arif tak wat gitu, tup2x..ada la masanya, dia buat jugak...huhu~

takpe tanda anak bijak tu..hee~

mamalieyna said...

hikhik...experience ni agaknya benda WAJIB dilalui oleh stp anak2 kot...eina dl pun fikir gitu, seb baik arif tak wat gitu, tup2x..ada la masanya, dia buat jugak...huhu~

takpe tanda anak bijak tu..hee~

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

mmg ye pun nieda... sofie dgn Hijaz juga begitu. pantang nampak bedak, bedak mmg kena sorok. humaira sama mcm anak kecil lain, bedak menjadi bahan permainan. rasanya semua anak2 kecil begitu....
saya selalu biar je anak2 main bedak (anak kecik la, anak besar, mmg nak kena).

NonaFauzi said...

aku tgk anak ko cam nak melukis je pakai bedak2 tu hihihi..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

huhu, jenuh la pasni mama nk mengelap..

Softtouch [Hanim] said...

mmg wangilah umah tu nieda..abis bedak tu berteaburan..hehehehehe

Ummi M.I.M said...

hahaha. dah kena baru tau kan. tpi tu stil okeh lagi la. tompok-tompok jer.
yg jadi kat ummi dulu. budak-budak tu siap buat mcam salji weh..habis satu bilik. nak pengsan rasanya tengok.

MrS. F!zA said...

ekekeke..ha kan..bru tahu..anak sy haitu dah habis dr kepala smpai kaki, alamri tv, tikar semua..jenuh jgk kna mop..kalo sapu je mmg licin bekas bedak tu..

pndai dia tunag bedak cmtu tompok2 je..hiks

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails