My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, June 21, 2011

Hadiah birthday dan gadget

Birthday saya semalam, husband hadiahkan jam. Dah lama saya mencari jam yang tahan lasak. Jam lama saya, bonia dah buat perangai. Dalam seminggu dua mesti ada sekali lewat 5-10 minit, gara2 Humaira suka jatuhkan jam bonia saya. Sayang sangat jam tu, banyak berjasa. Ada sentimental value, pemberian dari husband masa kahwin 4 tahun lepas. Seminggu juga masuk ward, hantar servis baru tadi siap. Sepanjang seminggu jam tu masuk ward kena charge RM95, ada warrant 3 bulan. Harapnya kembali pulih seperti biasa.

Hadiah jam kali ni, saya pilih brand baby G, warna pink. Ada cerita menarik pasal jam ni. Saya beli di kedai time 2 time di Subang parade. Depan kedai tu ada signage boleh reedem Maybank point. Husband pengguna kad kredit Maybank, dah suka bila tengok boleh reedem. Jam saya harga RM320++, memang tak perlu bayar 1 sen pun. Husband punya point dalam 70 000, so tolak terus dari point tu tinggal lagi 11 000. Selamat duit dia!!!

Inilah jam tu. Lama mencari baru jumpa. Nampak trendy sikit, oklah sebab bonia tu nampak formal


Rupa-rupanya husband ada agenda lain. Duit sepatutnya beli jam tu husband beli PSP. Dia sanggup berhabis duit demi gadget. Susah nak tengok dia shopping pakaian beratus2 tapi kalau gadget laju jer. Bak kata husband 'abang minat je, tak terfollow abang'.. Hehe kalau nak follow, semuanya perlukan RM. Bukannya sikit semuanya main ratus2 dan ribu riban. Lelaki memang gila dengan gadget. Contoh terdekat macam kawan baik husband saya. Sanggup ke Singapore masa Ipad 2 baru launch kat sana, agaknya tak sabar tunggu Ipad2 masuk pasaran Malaysia.


Inilah gadget terbaru daddy, PSP...



Paling latest punya gadget external hard disk, My Passport AV. Susah betul nak cari benda ni. Mula-mula cari di Plaza Alam Sentral semua kedai tak jual. Lepas tu husband ke Digital Mall pun takde kedai yang jual. Siap husband call customer service Astro tanya kat mana ada jual. Last2 search kt internet ada orang jual di Cova Kota Domansara. Bergegas husband ke sana. Akhirnya dapat juga...Harga dalam RM210 ++. Geleng kepala saya...ishk ishk


Untuk apa benda ni??? Untuk record rancangan TV bagi sesiapa yang guna astro Byond. Actually Astro tengah buat promotion untuk tukar kepada Byond PVR. Harga asal RM300 tapi sekarang jadi RM150,promosi sehingga September. Husband kata ramai sangat yang apply, takut ada masalah nanti. Itu yang beli My Passport AV.


Tahun ni juga punya gadget, IPad. Humaira paling suka sebab ada Upin Ipin. Hehe. Budak2 mestilah suka sebab touch screen, senang aje nak tukar2. TAPI sekarang memang tak bagi dia pegang pun, sebab si kenit ni sangat OBSES. Kecik2 dah obses, risau mummy. Sebab tu PSP daddy tak bagi letak Upin Ipin.




*Kalau saya lebih suka shopping baju bajan dari gadget..Lagi rasa syorga dapat shopink baju bajan

13 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

best nyer psp...:)

~ana~ said...

happy belated birthday nieda...

wah..cantik jam tu..gegurl gitu..:)

Huda said...

hehehe :) comel jam nieda tu..pink.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

senang ler humaida tengok citer upin & ipin nanti ekkk...selamat hari jadi

Dee said...

dee pun lagi suka baju dari gadget..hehehe..hati2 ngan ipad tu..jgn humaira jatuhkan sudah..my fren pya bos..anak dia jatuhkan..berderai skrin tu..huhu..nangis..

yatie chomeyl said...

kalau i pulak suka dua2, baju pun suka, gadget pun suka *tamak haloba namanya* ehehehhe

adarnadzmie said...

sama bulanla kita... akak 11 jun... hehe...

Wina Momma S and S said...

1st of all, happy belated birthday nieda!

cantik jam...pinky lagik :-)

samalah kite, kurenggg minat dgn gadget² nie..kwn² siap pujuk beli blackberry nak bbm tp wina x beli² pun heheheee

betul, lg bestttt gi shopping!

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi belated besday!!!
sama la jam kite, lebih kureng..
yg sy kaler hitam + pink.. =)

ezan said...

happy belated birthday nieda... wow.. jam pink! i like...

NzA said...

bestnya dpt hadiah besday.....

Softtouch [Hanim] said...

bestnya hadiah jam tu..cntiklah pink..i likeeeee

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails