My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, May 18, 2010

Adik Athirah kembali ke Rahmatullah

Pagi tadi lebih kurang dalam pukul 5.15 pagi dpt panggilah telefon dari kawan baik saya, Ida. Tak sempat nak angkat. Then dalam 5 minit message masuk ke Inbox saya mengatakan anak beliau telah kembali ke rahmatullah. Sedih, terkedu semua ada. Saya selalu berhubung dengan Ida tanya perkembangan anaknya. Sesungguhnya Allah lebih sayangkan Athirah. Tiba waktu dan masanya kita harus pulangkan pada penciptaNYA. Saya pernah tulis entry tersebut di SINI

Pada mulanya doktor suspek ada jangkitan kuman di otak, tetapi apabila buat detail scan semuanya normal. Sehingga kini saya kurang pasti penyakit arwah Athirah.

Kali terakhir Ida hantar message dekat saya pada 15 Mei pukul 9 malam:
Nida, ku dah 3 hari duk hospital Muar. Athirah demam dan nak buang kahak. Tangan dia keras coz tahan sakit perut tak boleh kentut, sendawa n muntah. doktor tahan n ckp sawan padahal benda tu kejap je keras. Cucuk sana sini byk lubang jarum coz x dpt ambil darah. Doktor minta report dari hospital JB n ckp mcm2 pasal jangka hidup. Esok aku memang nak minta balik dan berubat cara batin jika itu yang dapat bantu dia. Apa2 jadi ku terima walau pedih hati ini. Ku sayang sangat kt dia nida. Doakan dia ye. Biarla apa jadi sekalipun dia dipangku aku, aku x nak di jarum2 yang sakitkan dia..

Ida, aku doakan ko tabah dan jangan terlalu sedih. Allah lebih sayangkan Athirah. Pasti anak ini menanti kedua ibu bapanya di syurga.

Bidadari syurga, tenanglah engkau DISANA

(comel anak ini, ambil dari facebook ida)

26 comments:

Jasfyra said...

innalillah...nida, sedih gila...kesian sgt ida.xsanggup nak call dia.takut kita pun nangis sekali.Allah lebih sayang athirah,kita kena redha

nieda said...

jasfyra ; kita pun x saggup nak call dia..apa2 pun kita doakan yg terbaik untuk arwah Athirah. Moga ida dan suami tabah..

Mama Farra dan Faris said...

sedeynyer..

alfatihah..

~ana~ said...

al fatihah utk baby athirah..moga dia tenang di sana....sedih plak bc cite pasal baby athirah ni...moga ibu dah ayah baby athirah tabah dgn semua dugaan dr Yang Maha Esa...

mamalieyna said...

Salam Takziah buat kawan Nieda tu..moga2 dia cekal dan tabah menghadapi ujian Allah, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul! besar dugaan utk kwn nieda tu..tapi apakan daya, Allah lebih sayangkan si kecil tu..Al-fatihah..!

fabulous.farah said...

innalillah..comel sangat baby.

yatie chomeyl said...

Innalilla. semoga kaan nieda tabah dgn kehilangan yg besar ini

Huda said...

sampaikan salam takziah huda kepada ida, kawan nida k. moga dia tabah hadapinya. Allah Maha Mengetahui akan setiap kejadian..

☆ lieya latif ☆ said...

ooo yeak2...lieya ingat nieda...lieya pun ade tanyekan pasal arwah nie....

mungkin ini yg terbaik utk die....dah lame die menanggung kesakitan....harap keluarga arwah tabah mengharungi dugaan nie...

alfatihah..

Uda said...

takziah utk keluarga arwah ..
al fatihah utk arwah athirah.. sedih sangat menyentuh perasaan..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

YA Allah...sedihnyer kiter baca citer tu...kalo perkara tu terjadi pada kiter tak tau la macam mana cara penerimaan kiter...moga kuarga arwah adeq athirah bersabar ye...

Intan said...

Al-Fatihah dan takziah pada keluarga arwah adik athirah...sedeh nya.

Comel sangat-sangat bidadari syurga nie...

kirana said...

sedihnyaaaa
semoga ibu arwah tabah...kite ni mampu doa jer..taktau lah kalau diberi ujian mcm ni..mampu ke tak nak hadapi

nifalnin... said...

al-fatihah...

Softtouch [Hanim] said...

inalillah....sedihnya muza..semoga ida tabah nieda..comelnya bb dia..dah smpai masa dia..xpelah, dah rakat itu Allah bg pinjam kan..Saham utk ida di akhirat nnti...

IbuHakimHaikal said...

Innalillah..sesungguhnya Allah lebih sayangkan dia..sedih bl baca sms tu..

Wina Momma Kira said...

Al-Fatihah & takziah untuk kawan Nieda

sedih sgt bile setiap kali dengar ttg pemergian bidadari kecil nie..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Takziah buat keluarga arwah..
Sgt comel baby tu..tp ALLAH lebih Sayangkan nyer..Al-Fatihah!!

Ibu Ayra said...

takziah utk keluarga arwah athirah... trus menitis airmata nih bila baca entri nieda nih...syurga menanti dia di sana...semoga rohnya dicucuri rahmat... al-fatihah...

::Mamalyna:: said...

takziah....al fatihah buat adik athirah.. semoga arwah tenang di sana...

Momma Mia said...

Inalillah... alfatiha utk arwah. Semoga ida tabah & sabar yer. Sedey laa... tp Tuhan lebih menyayangi adik Athirah

chugie said...

Al-fatihah..

am speechless.. teringat kat anak sendiri..

yg pasti, Allah maha mengetahui segalanya..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

semoga arwah adik athirah damai di sana.. alfatihah

maszmadi said...

sedeynyer..
alfatihah wat adik athirah..

p!nkerton said...

al fatihah & takziah kpd keluarga arwah athirah. semoga keluarganya tabah & redha dgn dugaan besar ni. sedeh nye..

SiTi said...

comel adik athirah ni...
salam takziah utk mama & papa adik athirah...

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails