My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, May 19, 2010

Cuti-cuti Malaysia di Cherating

Sempena birthday Humaira minggu lepas, 10 Mei kami pergi bercuti. Kali ini kami decide untuk bercuti di Pahang dan Terengganu. 5 hari 4 malam kami di sana. Bertolak pagi Isnin dalam pukul 9.00 pagi dan sampai Cherating lebih kurang dalam pukul 2.00 petang. Memang tak booking hotel atau chalet, main redah jer. (Time bukan cuti sekolah dan weekday boleh la redah.)

Mula2 mummy plan nak menginap di Chalet je, tapi daddy tak setuju. Dia ada juga survey beberapa chalet dan baca feed back dari customer melalui forum. Owh rupanya chalet kat situ selalu jadi mangsa orang mengintip. Sabar jer la mcm x ada kerja lain nak buat. Last2 daddy decide nak menginap di Suria resort. Sehari sahaja kami bermalan di resort ini, rate dalam RM218 termasuk breakfast.

Humaira paling eksited, seronok bawa dia bercuti kali ini. Sebab dah ada perasaan ingin tahu, nak explore sana sini. Dulu masa dalam 7 bulan bawa pergi PD x ada perasaan. Cuma kali ini si kenit takut betul dengan laut. Habis bilik hotel dia buat audit, usik telefon, lampu. Mati akal mummy dan daddy di buatnya, kena sentiasa pantau takut nanti ada je lampu pecah dek penangan Humaira. Bab telefon jangan ckp lah, suka hati dia jer dial no kt situ..

Sehari sebelum bercuti, nak packing barang. Muat budak kecik ni duduk dalam ni..hehe


On the way nak bercuti, mummy mmg bawa mainan Humaira, takut nanti dia bosan. Ini bodak sudah x nak duduk dalam car seat


Alhamdulillah, terlena juga akhirnya..


Di balkoni hotel, Humaira pandang apa tu?


Humaira tgk laut


See.. mummy sengaja letak kt pasir laut. Apa lagi melalak lah..hehe


Ini bodak baru lepas nangis, sgt takut dgn bunyi ombak


Humaira lepak tgk laut


Nasib baik nk mandi kt pool ni


Last but not least, happy birthday Humaira..

17 comments:

Softtouch [Hanim] said...

dia dah besar nieda..dah ade perasaan lah nk bercuti...syok sikit bwk jln bila anak dah besar nie...alolo ciannye takut laut n pasir yer..saje je mummy buli humaira yer..nnti untie babap mummy yer...

Jasfyra said...

betol2..kalo anak dah besar mmg best bwk jalan :)
tips : kitorang kalo p hotel, cabut terus line tepon tuh..hihi

Huda said...

syioknye jalan2 cherating..ok huda lom penah smpi kt situ:)

husna dlu pun takut dgr bunyi ombak tp skang dh ok..agaknye dh beso sikit dh paham :)

Wina Momma Kira said...

bestnye gi Cherating..kitorg pegi next week, Kira pun dah besar so bestlah bawak dia

comel je Humaira duduk dalam beg tu hehe

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bestnyer pi bercuti...nampak enjoy husna time tu....toemy bangat...leh la join contest kiter nanti

Elin said...

seronoknyer bercuti.. bila la agaknya saya nak bawa anak2 bercuti.. last year bercuti ber-4. skrg dah ber-5. besh nyer yer.. seronok bila anak dah besar..
n happy birthday humaira.. moga membesar sihat, cergas, gembira & jadi anak kebanggaan...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

cop2...bukan husna...humaira la...husna anak huda...sowy nieda..

mamalieyna said...

bestnyerrrr! humaira mestilah lg enjoy kan..! makin bijak pandai lg, sume nak explore ye, nape leh nangis lak kt pasir tu..hehe..

*same like arif la, takmo dah dok dlm car seat!huhu..

fabulous.farah said...

cantik la resort ni..huhuhu..nanti besar2 skit lagi baru tak takut pantai kut..comelnyeee

maszmadi said...

swonoknyer, masz x pnah lg bwak AIsha pi pntai, nak bwk tp x brkesmptan lg la.. tringin sgt..

☆ lieya latif ☆ said...

mmg nieda...leiya ni mase mia mija dah setahun camtu mmg mule laa bawak pi jalan2..sebab dieorg dah paham erti jalan2 n bercuti heheeeh.....

lieya lum sampai lagi cherating tu...tingin gak nak gi....

ko ni zalim tau, sian humaira ...takut pasir gak anak dare ko ni nieda....same cam mia mase kecik2...melalak2 bile kene pakse tatih atas pasir pantai heheheehehe

yatie chomeyl said...

dulu masa bujang gi cherating dgn member2, sewa chalet murah je. xtau pulak ada kes skodeng erk...

Ibu Ayra said...

syoknya makan angin kat cherating... kitorang tak sampai sana pun lagik...

nieda, nih link puding tu http://rosrusli.blogspot.com/2010/05/puding-vanilla-flan.html

selamat mencuba...

chugie said...

bestye g bercuti malaysia.. lama plak tu.

owh.. humairah takut ngn bunyi laut ye.. heheh..

~ana~ said...

seronok nya humaira g cherating...

nieda, i pun sama la..kalau long distance mmg bw mainan budak2 tu sekali..so senang sikit kalau diaorg boring..bleh umpan dgn mainan diaorg..

ezan said...

rindu nak g cherating.. last time g masa sarah baru lepas abis pantang.. xtau apa pun masa tu.. hehehe...

p!nkerton said...

wahh 5D4N tuuu.. bestnyee dpt cuti lama hehe..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails