My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, May 4, 2010

Bandar I City

Dulu masa zaman mummy student, seksyen 7 tidaklah sehebat hari ini. Tempat famous student lepak semestinya sek 2, sekarang rasanya sek 7 lagi banyak tempat happening. Cuma bila dah ramai dan padat, masalah parking pula.

Salah satu tempat menarik adalah I city. Hari Ahad kami jalan-jalan di Bandar I City. Plan asal nak pergi malam minggu malangnya Puncak Perdana hujan pula, so daddy decide nak pergi petang Ahad. Kalau dapat pergi malam mesti happening dengan percikan lampu yang menarik.

I-City terletak di Seksyen 7 Shah Alam merupakan sebuah projek pembangunan under MSC. Physically, tidaklah besar memandangkan fokus kepada office suite and commercial complex, rather than residential houses (tapi still ada housing estate yang dibina di dalam i-City ). Dan yang menjadi selling point utamanya adalah i-City akan dilengkapi dengan kemudahan komunikasi paling canggih, fast broadband connectivity, first class communication technology, ubiquitous wireless area etc. i-City juga dirancangkan agar menjadi cyberhub yang akan menempatkan datacenter, gateway, virtual office, smart school, etc. We might witness (or hear/read) all the hype about i-City's state-of-the art communication infrastructure in next few months, or at least when tempat tu dan mula diduduki, sekarang ni aku tengok still banyak vacant units. Untuk info boleh masuk website I city di SINI (sumber: internet)

Humaira lepak di I city


Cantiknya muka buat mcm tu


Waktu malam semua pokok dan hiasan di taman ini bermandikan lampu LED yg sgt menarik..Kalau pergi malam minggu memang jammed. Selalu diadakan pertunjukan bunga api untuk event yg besar seperti new year, chinese new year, etc





Waktu siang pun menarik, kalau malam lagi romantik..


Nice view waktu mlm ambil dari website I city

12 comments:

mamalieyna said...

mesti lengang time nieda g ni ye..sbb siang! mmg jammed n susah no nak parking if g mlm minggu kan..eina g dl, ari jumaat mlmnya! itu pun dh sesak! cantik sgt tmpt tu..! ^_^

*thanks 4 the info about i-City!

*hehe..comel la tu, humaira wat muke camtu! :p

Asikah Dani said...

cintiknye tmpt ni..tingin la nk g,,huhu

☆ lieya latif ☆ said...

wah cantik2...kalo malam penuh kan....budak2 suke tgk ni...penuh ngan cahaye n lampu......tapi jgn kate budak2...kite pun suke tgk kan....

~ana~ said...

ada nmpak kawan letak gmbr i city ni kat fb..nmpak cantik kalau waktu mlm kan....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg cantik tmpt ni..wlupon blum pernah p..Tgk kat gmbr mmg cantik..

Kita gak lah yg x dpt lg p sana..jauh ler..

Huda said...

waa..huda time duk shah alam dlu x penah pun jejak kat icity..x smpt nk g :)

p!nkerton said...

wah humaira pun dah sampai i-city ye.. auntie pon tak penah pegi lagi ni, nnt nak bawak athirah la jalan2 sini jugak ;)

Lelord said...

ishhhh celah mana Seksyen 7 nih..dulu zaman blajo dok SS7, lepak rastoran hakim...hehhehe

chugie said...

emm.. best info ni nieda.. sbb kebanyakan blogger pakat amik gambar malam je, nieda plak amik gambar siang.. best2..

yg paling best tengok gambar humairah.. hehehe.. dh leh jalan blum ni?

Jasfyra said...

selalu tgk gambar waktu mlm jek..siang2 pun cantik rupanya kan.xpenah p lg..nanti nk p lah :)

nieda said...

chungie: humaira belum pandai jalan lagi..x sabar nk tgk dia jln terkedek2..hehe

fabulous.farah said...

sayang nya..kalau pergi malam sure lagi best kan

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails