My sweet story...

My sweet story...

Thursday, May 6, 2010

Menghitung hari birthday Humaira

Menghitung hari detik demi detik..untuk apa??? Tak sabar nak tunggu 10 Mei, genap umur Humaira setahun. Masih belum pandai berjalan lagi. Sory sayang x ada celebrate besar-besaran untuk birthday Humaira, cuma mummy akan cuba buat doa selamat masa cuti sekolah nanti di rumah opah Humaira. Dah lama kita x balik kampung, rindu sangat2 nak balik. Lately ni daddy busy sangat2 nak settlekan everything, dengan exam, kursus etc. Maklumlah hujung tahun ni dah cuti belajar. Hope daddy dapat settle everything properly. Mummy dan Humaira sentiasa sokong daddy.

owh sempena birthday Humaira nanti, mummy dan daddy akan bercuti. Kali ni kami pilih destinasi Pahang dan Terengganu. Maybe akan bertolak pagi Isnin. Semoga holiday kita kali ini berjalan lancar.



Hari kedua Humaira dilahirkan. Humaira di wad NICU selama 3 hari. Rindu sangat2 dgn new born ini..Humaira tau tak, masa first time daddy melawat Humaira dkt NICU menangis daddy, sekuat manapun emosi daddy, sebak juga bila dpt dakap anak sendiri.



Sebak mummy tgk gambar ini. Waktu itu mummy x dpt jaga Humaira, wad kita jauh untuk mummy selalu jenguk Humaira.



Gambar Humaira di usia 2 bulan setengah. Cepat Humaira meniarap, risau mummy tgk dengan kepala yang masih lembik, terhuyung hayang kepala bila meniarap



Sekarang dah besar dah dia. Mcm2 skill dah ada. Kesukaannya main kunci.

14 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

happy birthday in advance Humaira tersayang...semoga menjadia nak yang solehah & membahagiakan ibu bapa....

ezan said...

happy birthday in advance humaira... wah humiara lahir time mother's day ek.. best2...

Huda said...

humaira dh nak sethn :) moga jadi anak yg solehah :) smpi ganu nnti singgah umah huda kat paka yer..

lily azliyana @ mama zara said...

Mmg eksited rasenye time nak celebrate 1st bday anak ni..hehehe

Jasfyra said...

kejap je dah setahun kan..
wah, nk jln2 ke pantai timur ye..
take care ye :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X lama lg tu dh nk setahun..
Moga membesar dgn sihat!! :)

mamalieyna said...

waa dah dekat sgt dah tu..! ^_^..sekejap je masa berlalu kan..

*minat yg sama, arif pun suka main kunci, if nmpk sesuatu lubang, gigih dia masukkan kunci..hehe..

chugie said...

humairah pernah admit NICU ye.. emm nape ye? sorry, x sempat nak baca entry2 lama nieda..

humairah ni sama cam fatin, meniarap cepat.. n mmg suka main kunci.. bukan main je, siap masuk mulut isap lagi. nth ape yg sedap, sy pun x tau.

Softtouch [Hanim] said...

sekejap je dah setahun humaira...hepy birthday humaira..hepy holiday

☆ lieya latif ☆ said...

lieya rase mcm baru jek bace citer nieda preggy heheheeheh...dah besar humaira kan...dahnak setahun...untung nieda, dok umah jaga sendiri anak, dpt tgk perkembangan anak2...lieya pun kalo boleh nak mcm tu.....huhuhu

doa selamat tu lagi afdal sebenarnye...dah 2-3 tahun nanti, dah kenal kek ngan lilin nanti leh laa wat bash...

nieda said...

chungie - humaira masuk nicu sbb dia dh berak dlm perut..mayb pressure nak keluar..alhamdulillah semua dh ok

yatie chomeyl said...

mesti mommy excitd nk smbu 1st birthday humaira kan ;)

maszmadi said...

eee da nak setaun da baby humaira nie yerk.. musti nnti windu ngan ms humaira kecik2 kan??

selamat holiday sayang...

Wina Momma Kira said...

ala ciannya Humaira kat NICU 3 hari..my Kira sehari kat NICU sbb jaundis

Happy Birthday in advance Humaira & have fun time holiday :-)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails