My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, February 23, 2010

Doakan baby Athirah

Baby Nur Athirah Natasha baru berusia 8 bulan lebih. Ibu baby ini bernama Norhidayati Sapardin (Ida), merupakan kawab rapat saya masa belajar di UiTM dulu. Kini anak beliau berada di ICU Hospital Johor Bharu kerana dijangkiti kuman di otak. Kepada kawan2 saya, blogger dan yang baca blog ini kita doakan kesihatan baby Athirah. Moga baby Ahtirah akan kembali sihat dan ceria seperti selalu. Saya sangat sedih dengan berita ini. Hari ni doktor akan mengambil air tulang belakang. Saya terima message dari beliau pada 21 Feb lepas pukul 9.02 mlm.. Saya pernah melawat baby ni masa baru lahir dekat entry SINI


Message 1: tolong doakan anak ida. Athirah masuk wad ICU jangkitan kuman dekat otak. Tolong doakan dia sembuh.

Message 2: Hospital JB, hospital Ismail. Aku lemah sangat tepi demi anak ku kuatkan gak tapi ku tak sanngup nida, ku takut

Saya sedih sangat baca msg ni, baby ni masih kecil untuk menanggung segala penderitaan. Saya tak dapat bayangkan kalau saya berada di situasi beliau..Ya Allah kuatkanlah semangat hambamu ini..

Message 3: X tau, tbe2 panas kepala demam minum susu brape jam terus tersentak n kena sawan. kt icu tak boleh masuk kecuali waktu melawat je.

Tadi saya msg tanya perkembangan baby dlm pukul 8.49am, tengah tunggu doktor untuk ambil air tulang belakang..kita doakan baby ini sihat kawan-kawan..

Baby Athirah, saya ambil dari facebook...comelkan

13 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

NIEDA....lieya sedey bace....harap mak dan keluarga baby comel ni tabah...kalo kite ditempat die pun, kite tak sekuat die tuk harungi semua nie......jangkitan kuman kat otak...maknenye meningitis ke nieda.....alahai.....semoga baby ni kuat untuk terus melawan kesakitan....

ya Allah permudahkan laa urusan bayi sekecil ni ya Allah......berikan laa kesihatan padanya ya Allah....amin yarrabbal alamin....

tauke-minyak said...

semoga baby athirah cepat sembuh dan ya, ibu baby athirah harus kuat semangat. mudah2an keluarga diorang dpt menjalani ujian Allah dgn dgn redha...

mamalieyna said...

YaAllah..sebak baca hal2 macam ni..harap dia tabah dan baby nya akan kembali sihat macam biasa..Masyaallah..besarnya dugaan untuk kwn nieda tu..hope segalanya berjalan lancar! dan Allah permudahkan segalanya..Aminnn..

Softtouch [Hanim] said...

nieda,ida tu yer?yg putih2..kwn nieda masad ip dulu kan...

sedihnya bc..ape puncanya yer?risaulah..moga idayati tabah...muza tau berat lg bahu yg memikul..xsanggup rasenyer...mcm2 pasal bb muza dgr, berdebar jugak muza nie...

hushuss said...

Sedihnya baca. Semoga baby Athirah cepat2 sembuh, membesar cam baby2 lain.

Semoga mak Athirah diberi kekuatan jugak. Duh..tak dpt bayang klu kita sendiri kena mcm ni...

treasurekeeper said...

alahai cute sgt baby Athirah ni..insyaAllah semoga baby Athirah cepat sembuh, ya Allah..dan kuatkan semangat ibu, ayah dan ahli keluarga Athirah..semoga mereka byk2 bersabar dan tawakal kpd Allah. amin

-hajar

wan sujaihah said...

yaallah kau kudangkan la beban keluarga ini,sebuhkan lah atira seperti kanak2 lain.kau tabahkah hati ibunyer dalam menghaapi setiap dugaa.

Ya Allah kau makbulkan doaku ini.amin yarabbalalamin

Nida Mohd said...

semoga baby athirah cepat sembuh..kuatkanlah semangat ibu baby athirah..sama-samalah kita berdoa nieda..

nieda said...

thanks doa kalian..
muza: ya, yang putih tu.

:: butterfly :: said...

Semoga Allah mempermudahkan segala urusan.. Semoga Allah kuatkan semangat keluarga Athirah dan Semoga Allah sembuhkan baby Athirah.. Amin Ya Rabbal a'lamin....

ezan said...

semoga baby athirah selamat hendaknya... sedih la kalo kes baby2 ni.. hopefully parents dorg ni tabah hadapi dugaan Allah yg berat ni..

Mrs. Amie said...

OMG! siannya.. I doakan dia cepat sembuh.. smoga semuanya selamat.. i cant imagine kalau i kattempat dia..huhu.. rasa sedihnya.. ;(

~aSFaLiZa~ said...

salam kenal. semoga baby athirah selamat semuanya. sedih baca entry ni

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails