My sweet story...

My sweet story...

Monday, March 22, 2010

Hot air ballon 2010

Hari sabtu gigih mummy bangun awal pagi siapkan breakfast untuk bawa bekal. Buat sandwich jer. kikiki..Humaira mcm tau-tau jer nak pergi jalan awal pagi. Pukul 6 dah bangun siap kejutkan daddy dia. Daddy wake up, Humaira nak tgk belon panas...

Pukul 7.50 pagi kami gerak dari Shah Alam, sampai di Putrajaya dalam pukul 8.15 pagi. On the way nak masuk Putrajaya mummy dah nampak belon, excited nak tunjuk dekat Humaira, sekali anak dara ni bantai tidur dekat car seat dia.

Daddy plan nak tengok dari jauh, takut jammed. So kami parking kereta dekat jambatan Putrajaya tu. Dalam 10 minit tangkap gambar, mummy baru nak feeling2 layan belon sekali polis trafik bunyikan siren nak saman kereta yang parking dekat jambatan tu. Apalagi kelam kabut mummy dengan daddy berlari dekat kereta. Hampeh x dapat nak layan belon-belon itu. Masa kami lalu tempat belon2 tu dalam pukul 8.30 pagi ramainya orang, parking pun dah penuh. Then daddy decide nak pergi Taman Botani Putrajaya, nanti mummy upload gambar.

Ini saja yang sempat snap..layannnn...









belon apa warna biru tu???


Owh seluar jeans rupanya..kreatif


Sampan pun ada..


Payung terjun, rasa mcm nak naik jer..mummy suka benda2 yang mencabar, daddy jer takut, gayat katanya.


Close up sikit, mummy berangan kononnyua mummy yang naik..heheheh


On the way masa nak pergi tgk belon panas..

8 comments:

Mama_Aqish said...

wah bestnyer rugi kiter tak pegi

Farah said...

bessnye dapat tgk hot air ballon..kami melepas lagi nak nengok thn ni huhu

CIK NANA said...

Salam kenal Nieda..best kan tengok balloon! Na pun gi gak, tapi dah 6 lebih, mcm dah windy sket.. so belon pun sket jek.. :)

yatie chomeyl said...

nsb baik x kene saman dgn abg polis ye hik3x

chugie said...

g tengok gak ye.. sy pun pegi, tp dh petang.. last minit punye plan. Jem memang x igt lah, + ujan lak kejap masa tu.. tp still dpt snap a bit pic ttg hot ballon tu.. nnti terjah blog sy ek!

p!nkerton said...

wah nieda, gigihnya :) tapi best kan pegi tu. (kita yg kat putrajaya ni gigih tido je ;p) athirah intai kot tingkap rumah je la hehe..

dilaOHdila said...

salam nida...
dapat gak tgok balloon ni kan
kak dilla semalam pun pergi main redah jek. rupanya kul 5 baru nak mula. masa tu dah sampai rumah pun....
nice View*

Jasfyra said...

cantik gambar :)
kitorang pun xkoser nk p kt tempat hot ballon tu.sure sesak

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails