My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, March 9, 2010

Happy 10 months Humaira

10 bulah sudah usia anak mummy...dah besar pun dia. Alhmdulillah demam pun dah okey. Berat next week baru nak timbang, dukung Humaira sekarang ni pun aduss boleh tahan..

Update milestone:
  • Mulut makin becok, kalau org sembang semua nak menyampuk, tapi dalam bahasa dia lah. Kadang2 anak jiran sebelah ketawa, Humaira pun terjerit2 nak join sekali. ishk ishk
  • Suka main nyorot2 dengan mummy dkt bawah kerusi. Alahai comelnya bila dia mengintai ikut bawah kerusi
  • Siaplah kalau mummy atau daddy dkt bilik, pintu tertutup. Humaira akan ketuk dengan mulut membebel suruh buka pintu..Nak masuk sekali.
  • Boleh berdiri with support, suka lepaskan sebelah tangan. Ngerinya...
  • Bila daddy balik kerja, dah tunggu kt depan pintu. Nampak jer muka daddy dia, suka betul. Sanggup tahan mata kalau daddy balik malam.
  • Sebelum tidur, mesti nak main dulu dgn daddy dia. Tapi kalau terjaga tgh mlm, daddy pujuk tak jalan mesti cari mummy juga.
  • Dah pandai duduk dah ubah posisi ikut suka
  • Macam-macam posisi dia cuba masa hisap susu, sambil merangkak, meniarap, tertonggeng semua ada..
  • Pantang mummy ckp dkt hp, asyik nak kena layan dia je
  • Pandai bye bye (tapi x boleh paksa, ikut mood kalau nak buat)
Pejam-celik, pejam-celik dah sepuluh bulan dia. Another 2 month to turn 1. Cepatnya masa berlalu. Mummy suka baca entry-entry yang lepas berkaitan Humaira, itulah momen terindah. My life, my love, my everything.....Layan gambar Humaira taken by daddy...

Tengok apa tu??


Best kalau koyakkan kipas ni...sampai meleleh air liur..ishk ishk


Yeah dah cabut pun..


Khusyuknya tgk TV


Sengih,..


Serius...

9 comments:

Ena said...

Salam..

Alahai comelnyer dia.. gewammm nak cubit tau!!.. cantekk lah picture nie..

Happy 10 month ye Humaira.. Moge cepat besar & cepat blh jalan, nanti blh blh tolong kemas umah plak.. heheheh..

mamalieyna said...

Hepi 10th month humaira yg syomel! ^_^..makin cun la dia! tmbh2 yg wat aksi sengih tu..nmpk gigi kapak cam arif! hikhik..kiut! ^_^

Ummi Salsabila said...

happy 10months humaira..comelnye dia.suke tgk aksi2 dia.:)

Mrs. Amie said...

Happy 10mths young Humaira! Another 2months to 12mths! Weeee...

☆ lieya latif ☆ said...

alahai,...sweet......rase seronok kan nieda tgk perkembangan anak.....lieya yg bace ni pun excited...rase cam nak lalui jek zaman ade baby kecik nie heheheheh....

suke pic sengih tu...tu sengih notty tu heheheheeh

Huda said...

happy 10 months birthday humaira..x tahan siap tggu daddy balik yer :)

ezan said...

happy 10 months humaira.. anak daddy la humaira ni.. cam sarah.. hehehehe...

yatie chomeyl said...

makin cunanak dara nieda nih..hehe

~ana~ said...

nieda, kipas tu kan...sama la dgn ajmal..dia dok tarik smpai tercabut...lgsung xleh guna dah..hu3x...

happy 10th month Humaira...:)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails