My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, March 30, 2010

Anak dara mummy yang makin notty

Humaira dah 10++, banyak benda yang dia belajar. Kadang-kadang sebagai mummy seronok of coursela tgk dia membesar dengan sihat, menguji kesabaran pun ada bila dia semakin panjang akal. Kalau dah dapat kaki nanti lagilah kena alert. Buat anakanda Humaira, selamat bereksplorasi, mummy dan daddy pasti ada bersama Humaira...

Sebelum Humaira lahir, daddy dah pasangkan grill. Selalu panjat sini. Grill tu jarang senang jer dia nak capai kasut kt luar.



Hari Ahad lepas mummy nak ambil berus di balkoni untuk cuci toilet, lupa nak tutup pintu bilik air. Humaira tolong cucikan habis basah baju dia. Nangis kena marah dengan mummy. Bahaya sayang, nasib baik mummy sedar awal. Mummy next time please extra alert..



Kerusi ni dah lama, daddy beli masa dia masih bujang lagi. Masa tu tempat kerja daddy lelong barang yang dah luput tapi masih elok. Jarang dah jumpa kerusi mcm ni, humaira punya favorite port untuk memanjat.
Skill pertama masukkan kepala kt celah kerusi tu.


Skill kedua, naikkan sebelah kaki dulu (kaki kiri)


Skill ketiga, naikkan yang lagi sebelah pula (kaki kanan)


Wah..berjaya lah mummy..

16 comments:

YanDarwisy said...

Ya Allah...comeynyer dia. baby skrg makin bijak dan cepat catch-up.

ezan said...

humaira kena extra careful k.. next time jgn nak masuk cuci lantai dlm bilik air lagi.. nanti mummy marah. huhuhu...

ps: humaira nanti ajak mummy dtg rumah sarah k...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

biasa la...nak explore dunia. namanye budak bijak..huhuhu..i time miya kecik gitu, mmg la risau memanjang. muka la make sure rumah betul2 baby proof. now leh bernafas skit..tp kalo outside, slalu aje miya buat my jantung nak gugur. eventho pakai harness, still nak lari jauh2.

ni blom lg masuk teenage..beruban awal la kita mak mak ni.

mamalieyna said...

alahai...haumaira pun lalui apa yg dak arif dah lalui..^_^! tu tandanya anak yg normal! hehe...explore sana sini..kan2x..comei la dia..!

Mrs. Amie said...

wah.. dah mcm2 idea ek dapat... panjat sana panjat sini.. ha..notty yer takpakai baju.. malu la..hihihi

Softtouch [Hanim] said...

nieda....bahaya oooo humaira masuk toilet...berderau darah ok tgk humaira mcm tu..salute lah ngan nieda sbb sabar melayan kerenah anak..dahlah duk umah..penat tau duk umah...anak2 baya gitu mmg cukup mguji kesabaran kita kan...tp yg best anak membesar dpn mata kita kan...humaira makin lama makin bijak...

Mummy Zara Sofea said...

samalah dgn ank sy, bru 7 bulan, dhstat lasak...skrg asyik nkbdiri je..pastu tangan tu cepat sgat mcapai ....aduhai...

Ena said...

alahai comei nyerrr... dok merayap2 ke sane sini yeh!.. sgt cute okeyh!
Yg dok tgh nak manjat tu cam x caya jer masuk kot situ.. hehehehe..dah x leh biar la kan.. kang nanti sampai jer la kat bilik iir or kemana2 yg dier leh p..hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

lasaknye die nieda....suke tgk tang panjat kusi tu...mentang2 kecik, dari celah tu humaira boleh masuk yeak heheehehehh

budak baye2 humaira ni mmg tgh lasak menjelajah...sume tempat die nak gi n masuk.....kite kene ar allert kan....n yg paling penting jage kebersihan lantai.....

Huda said...

dahsat2 :) bagus tu humairah..perkembangan yg baik kan..

Ummu Ibtisam @ Mardziah Mohd Lokoman said...

Hehe. Comelnya aksi Humaira. Lepas ni boleh panjat meja makan pulak :p. Hati-hati ye!

~ana~ said...

bijak tul humaira....seronok kan tgk anak membesar depan mata..sejuk je hati..

Ibu Alia Kaiyisah said...

wahh. bijaknya humaira.mummy kena extra careful pasni.

*nway, salam kenal*

chugie said...

amboi.. lasak sungguh ye kamu. sebijik cam fatin lah.. selamat ade gril tu kan.. kalu tidak..

treasurekeeper said...

cerdiknye humaira panjat kerusi tu!! be good k, humaira!!
-hajar

Farah said...

hahaha hebat skill merangkak ngan memanjat humaira yer..sampai ke bilik air ha.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails