My sweet story...

My sweet story...

Monday, February 28, 2011

Melawat rumah baru Yanie

Last week punya cerita melawat rumah baru kawan saya, Yanie di Sri Pristana Sungai Buloh. Overall semua kerja2 penyelenggaraan dah settle cuma kena minor touch up sedikit lagi. Semalam (Ahad) Yanie dah pindah ke kediaman baru. Awal pagi Sabtu Yanie baru balik dari bercuti di Sabah, Ahad terus pindah. Memang bergandalah kepenatan.

Layan gambar rumah baru Yanie...

Ruang tamu, kaler merah memang cantik..


Plaster ceiling Yanie buat di bahagian tepi je, nice...


Anak Yanie, Insyirah dan Humaira


Master bedroom


ishk...gambar toilet pun ada


Saya paling suka tengok kitchen kabinet. Orang perempuan dah tentu suka kalau ruang memasak cantik. Betul tak??

Untuk kitchen kabinet dalam Rm16k. Bagi saya oklah sebab plan Yanie nak buat bisnes tart nenas. MIL yanie dari dulu memang dah berkecimpung dalam bisnes tart nenas sampai tak menang tangan nak settlekan tempahan. Ilmu membuat tart nenas dah diperturunkan dekat Yanie.

Bahagian masak memasak


Tall unit untuk letak oven dan microwave


Kabinet atas mencecah ceiling. Senang yanie kata tak perangkap habuk


Inilah tart nenas yang menjadi pujaan ramai. Ada sape2 nak order? boleh inform saya...Masa raya banyak terima tempahan inti jem nenas diganti dengan coklat. Belum pernah cuba lagi tart coklat

14 comments:

Huda said...

cantik la kaler red ni kan..rumah jd terang gitu..

huda klik heartbeat nieda k :)

halimatun said...

bestnya rumah baru..mahal jugak yek kabinet tu..16k..huhuhu

NzA said...

rumah baru mmg mengancam abis....

RIEFDA UMI ABAH ATHIRAH said...

o yanie da dok jauh dr nida la e.dulu 1 tmnkn?

MamaYatie said...

cantek! RM16K?? erkk...tak mampu den! huhu

Jasfyra said...

tantik la rumah baru yanie..nanti kem salam kt dia eh

☆ lieya latif ☆ said...

cantik....tu le kan nieda...kalo pindah umah baru ni yg syoknye nak deco2...lagi2 umah sendiri....lagi laa berkobar2...lieya pun suke kitchen kabinet yanie ni...kemas lah!~

ayza alyas said...

cntik rumah yani....

Softtouch [Hanim] said...

dekatlah umah yanie ngan umah mzua yer, kat sg buloh jgk..cantiklah KC yanie tu..mahal 16k...

mamalieyna said...

cantik rumahnya...kitchen menarik sangat..modal pun kena beso ye..takpe la kan jnji puas hati..^_^ berbisnes plak, ok sgt la tu..

Ummi Salsabila said...

cantik combination warna merah n silver..moden!

ieda said...

aah cantikk .. akak pun suke bab kitchen cabinet nie .. suke tgk , banyak pilihan kan :)

Intan said...

Ouwww...merah! Nice :)

- Leena - said...

sgt syiok tgk kwn2 sudah miliki rumah sendiri...
dlu de gak cdg nk beli kat pristana..skali tgk kejauhan dr tmpt kije n pengasuh raisha..emm cancel..

e
Related Posts with Thumbnails