My sweet story...

My sweet story...

Friday, February 25, 2011

Bihun sup untuk orang sakit

Mummy buat bihun sup ini untuk daddy yang sakit, food poisoning dua hari lepas. Kesian daddy dua hari tak bangun dan tak lalu makan. Sampai demam rasanya sebab dehydrate. Daddy jarang sakit tapi sekali sakit memang teruk. Humaira pun terkena tempiasnya, siang tu dalam 8 kali si kecil ni muntah. Tapi she is strong girl, tak merengek. Selera pun ok. Cuma daddy je takde selera, langsung daddy tak jamah bihun sup. Kalau tidak, daddy lah orang no 1 yang akan makan. Kesian daddy..Hopefully hari ni daddy dah sihat. Malam tadi panggil orang datang mengurut baru daddy kata ok sikit.

Namanya bihun sup sempoi sebab tak ada daun sup & bawang, rempah sup pun takde. Untuk sup tu mummy just letak bawang putih, halia, bawang, bunga lawang, stok ayam dan lada sulah.
Bawang goreng pun buat sendiri, Untuk mummy mesti ada sambal kicap baru best.


Humaira juga yang beria makan. Cayalah sayang...

12 comments:

Huda said...

malam tadi huda dinner bihun sup...sedap dan pedas2 sikit :)

rATu kEBaYA said...

meehon org sakit pun sedap jugak.. humaira makan tak toleh kiri kanan dah tu

NM02 said...

suami kita pun jarang sakit. kalu sekali kena demam... huh... merengek mcm budak kecik

mamalieyna said...

aduhai...sian daddy ye..seb baik ada humaira yg pndai ambk hati mummy, mamam jgk bihun sup mummy buat walau tak bape sihat eh..huhu..

hope dua2 nya makin ok ye..

NzA said...

meehon sup mmg xpuas dimakan..sedap.

Ummi Salsabila said...

selera humaira mkn.

suka sup..mesti ada pelengkap nya sambal kicap.ahhh..sedapnya..

semalam buat mee sup.:)

riefda said...

emm sedapnye mee hoonnnnnnnnnnnnnnnn sup

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian Daddy humairah..
Moga Cepat sembuh yer..!

Farra Dhelina said...

a'a smbal kicap tu paling penting kan..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam nieda, dah bawa g klinik ker?

kakyong said...

bawang goreng buat sendiri lebih sedap.. ;)

dah klik HB

Softtouch [Hanim] said...

siannya en nizam..kuatnya humaira yer..muntah pun dia masih berselra..xpelah..semoga daddy humaira cpt sembuh

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails