My sweet story...

My sweet story...

Saturday, February 12, 2011

Selamat tinggal streamyx

Banyak jasa streamyx kepada saya. Mula guna streamyx since 2007. Minggu lepas saya sudah isi form untuk terminate perkhidmatan streamyx. Ambil masa 7 hingga 14 hari untuk tamatkan talian streamyx. So far sehingga hari ini masih ada lagi connection. Kalau tetiba putus terpaksalah guna maxis broadband. Saya agak kurang gemar menggunakan maxis broadband sebab slow terutama waktu malam. Jumaat minggu depan Insyaallah saya akan pasang unifi. Hopefully unifi much much more better than streamyx. Memandangkan husband saya tengah sambung study, dia memerlukan connection internet yang agak laju.

Bye bye streamyx, jasamu akan dikenang. So far saya cukup berpuas hati dengan perkhidmatan streamyx..

15 comments:

Huda said...

unifi mesti laju kan :) best tu nieda..

eT said...

Nnti kn folo up balik ngan streamyx.
Me ada xperience,dah wat pemotongan tp bill still jln.huhu.

mamalieyna said...

herm...ada pengganti baru ye..hope much much better! ^_^

rasp said...

i pun guna streamyx and syukur takat nie memuaskan...
so lum ada niat nak potong & ganti lain :)

karipapsayur said...

oh, unifi tu bukan streamyx ek? tp msh under TM kan?

Sedebuk aksesori wanita untuk yang bertuah. Mari masuk sini! Nak join pun mudah saje~

~ana~ said...

nieda, nnti review la plak pasal unifi yea..yg ana dgr mmg laju..tp tu la..takut awal2 ni je laju nnti bila dah ramai org pakai, jd mcm siput sedut jugak....huh3x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dulu kita pernah gak guna Maxis Broaband..Mmg hampeh lah..slow bangat..Skrg kita guna P1..mmg sgt2 berpuas hati..jarang buat mslh..tp klu dh buat mslh tu..nk mkn bbrp hari gak baru ok..tp kitaorg mmg sgt2 berpuashatilah ngan perkhidmatan P1 nih..

Adyshariz said...

emm..tulah kan streamyx mmg laju gak..dah pakai broadband 2 tahun, dh tak bole tahan service dia..cam siput

Farra Dhelina said...

yep line mcm strmyx, unifi lagi better thn broadbnd kan..line mmg tak stabil..lagi suka pakai s @ u..

Softtouch [Hanim] said...

ooo nieda tukar unifi yer..lagi lajulah tenet pas ni..samalah muza pun xsuka pakai maxis bb nie..lembap tp xde pilihan, pkailh jgk

MamaYatie said...

waaa..lepas ni berdesup la nieda layan tenet..nak download cartoons byk2 tuk humaira pun takder hal ek..

☆ lieya latif ☆ said...

ramai gak yg bertukar ke unifi...nanti nieda bagi feedback yeak okey tak pakai unifi nieh...

Zaidah said...

murah tak pakej streamyx...

Dee said...

dee pun pakai unifi kt umah..superb!! xleh upgrade dr streamyx ke unifi ke?

Mrs. Asida said...

potong? bukan ke terus upgrade ke unifi?? asid nak upgrade ms start pindah umah arituh.. tp tak boleh lg sebab kat area umah, baru psg box kat tiang.. haha alasan klu ramai area kat umah kami yg request.. diorg akan cepatkan pemasangan tuh..

siap sign quest book untuk up unifi tuh, skrg org depan rumah yg dpt dulu.. aiseh

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails