My sweet story...

My sweet story...

Sunday, February 6, 2011

Kuching - day 3

Hari ketiga pakcik Humaira nak bawa kami ke Santubong tapi cancel last minute. Pakcik Humaira ada kerja. Nampaknya takde rezeki nak ke sana. Plan seterusnya kami ke muzium.


Baik punya port Humaira poo poo. Ini daddy punya kerjalah snap Humaira tengah poo poo. Hehe.



Lepas breakfast kami ke gym terletak di tingkat 4. Haruslah membakar kalori. Hehe...



Mummy tukang tangkap gambar aje di gym


Dalm pukul 10 pagi kami naik teksi melawat muzium Kuching. Ada beberapa buah muzium dekat situ seperti Muzium Islam Sarawak, Muzium Tekstil dan Muzium Sejarah Cina. Kami spend masa dalam 2-3 jam melawat muzium di situ.


Depan muzium


Antara artifak yang ada dalam muzium


Budak bad mood, mengantuk. Bagi makan buah betik terus happy


Lepas tengahari baru Pakcik Humaira datang bawa kami membeli kek lapis Dayang Salhah. Kek lapis Dayang Salhah terletak di seberang Sungai Sarawak. Daddy Humaira kan penakut naik sampan, so kami naik kereta ke sana.



Humaira yang keletihan. Penat mengukur muzium.


Tester...boleh rasa semua jenis kek lapis sampai kenyang..hehe. Saya rekomen kek lapis India, memang sedap. Harga rm25. Beli rm100 baru dapat percuma 1.


Sudah habis memborong kek lapis baru Humaira terjaga


Kemudian Pakcik Humaira bawa kami pusing sekeliling bandar Kuching. Puas hati dapat jalan2 mengelilingi bandar Kuching. Sampai hotel pengsan, penat berjalan2. Malam tu hujan turun dengan lebatnya. Sudahnya kami order delivery pizza sajork.


View dari bilik hotel. Sebenarnya tengah hujan lebat

4 comments:

Farra Dhelina said...

hehe sempat lagi amik time popo ye..hehehe..baik pya pot..hehe

Jasfyra said...

sempat lg p gym,bagus2..mummy wajib la jd tukang snap je kt gym kalo tak...humaira pun nk joint bersenam sekali..hihi

gambar humaira tgh poo poo tu comel hokeh.dia besar nanti leh tunjuk gambr tu kt dia.mesti malu2..akekeke

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kat Kuching senang nk dpt kek Lapis kan..Hari tu masa ktorg blk Sibu..susahnye nk dpt Kek lapis..last2 beli kat A.port..harga pon mahal..ye lah harga kat a.port x sama ngan kat luar..Tapi mmg sedap sgt2..Tp X tahulah Rasa apa yg ktorg beli hari tu..

Softtouch [Hanim] said...

sempat gym bakar lemak yer...heeeee
bestnya kek lapis tu, boleh try yer setaip satu..oklah mcm tu...

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails