My sweet story...

My sweet story...

Thursday, February 24, 2011

Gambar Humaira di softboard Sarakids

2 minggu lepas mummy pergi butik sarakids di TTDI Shah Alam nak beli nipple cream. Terpandang softboard Sarakids di bahagian SARAKIDS BREASTFEEDING CORNER, ada gambar Humaira tengah breastfeed dan stok ebm.



Yang mummy bulatkan gambar Humaira tgh breastfeed dan stok ebm



Owner Sarakids iaitu Puan Farah Farhan mummy kenal semasa menghadiri kelas penyusuan susu ibu sewaktu mengandungkan Humaira. Puan Farah merupakan seorang pakar laktasi. So sesiapa yang ada masalah berkaitan dengan penyusuan boleh berhubung dengan beliau DI SINI.Mummy banyak berguru dengan Puan Farah berkaitan breastfeeding dan dialah yang meyakinkan mummy bahawa susu ibu cukup untuk anak2 kita. Dan atas keyakinan itulah mummy berjaya breastfeed Humaira sehingga kini (setahun 10 bulan). Ingat lagi mummy pernah buat appointment dengan Puan Farah masa dalam pantang semata-mata nak tahu tentang cara lekapan dan posisi yang betul semasa breastfeed. Ada lebih kurang 2 bulan to complete my mission, mudah-mudahan mummy berjaya, Amin...

Bulan July nanti beliau akan ambil exam untuk International Lactation Counselor. Semoga berjaya. Insyaallah, baik niat kita baiklah yang kita dapat.

11 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

caiyok2... Hehehe acik haza punye journey BF masih panjang lagi... mintak2 boleh jadi cam nieda...

NM02 said...

gud info! i loike

Huda said...

glamor humaira :)

mamalieyna said...

waaah mummy humaira lg glamour nmpk wjhnya..humaira tk nampak..hee~

yatie chomeyl said...

good luck lagi 2bulan tu nieda :)

Dee said...

bagusnya..rajin betul mummy humaira ye..kalaulah sy diberi kegigihan seperti itu..hmmm...

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...misi nieda nk berjaya dah..Alhamdulillah..tahniah nieda...muza yg sparuh2 bf pun rasa bangga apatah lagi nieda yg fully bf ni.,..mesti bangga sgt kan...

Farra Dhelina said...

tak puas bf qaseh..hermmm ..

~ana~ said...

waaaa..glamour la nieda dgn humaira...good luck nieda..2 bln to go...ana ni ada 8 bln laagi..hu2x.

Ummi Salsabila said...

tahniah nieda!! tumpang bangga dgn nida.good luck ya..:)

kakyong said...

tahniah nieda..

lagi 2 bulan utk 2 tahun... satu kejayaan yg manis, lebih2 lagi utk anak pertama''

jemput singgah ke http://kakyong.com

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails