My sweet story...

My sweet story...

Sunday, January 17, 2010

Tayang gigi pula

8 bulan usia Humaira dah ada 4 batang gigi (2 atas dan 2 bawah) tetapi masih belum tumbuh sepenuhnya. Seksa betul nak capture gambar gigi Humaira. Sekarang ni kalau nak ambil gambar dia, sure dia terkam dekat kamera.

Tajam betul gigi Humaira, mula2 masa nak tumbuh gigi luka juga breast mummy. Setiap kali sebelum Humaira tidur mesti mummy usapkan ubun-ubun Humaira dan berbisik jangan gigit breast mummy. Mudah-mudahan anak mummy yang sorang ni mengerti.

Bila dah tumbuh gigi, setiap hari mummy kena bersihkan guna kain basah. Huhu time ni pantang tangan mummy gosok gigi dia sure kena gigit. Ada masa nanti mummy nak beli berus gigi jenis sarung senang nak berus gigi si kenit ni..

2 batang gigi bawah, nak tunjuk gigi sampai terpejam mata


2 batang gigi atas, ni jer picture plg jelas dlm simpanan mummy


ini kes excited terlebih mummy nak tunjuk gigi, kenangan tau..

7 comments:

mamalieyna said...

wah3x..dh 4 gigi ye humaira..tahniah! jgn gigit2 breast mummy ye! :P..cian mummy..

ha'a la kite pun cadang nk cari berus gigi yg sarung kt jari tu..arif dh 6 gigi..^_^

ezan said...

wah dah byk gigi humaira.. cam cute je tgk humaira dah ada gigi... rajin2 berus gigi k sayang... :)

Intan said...

Nyomels nya gigi dia...he he. Sakit kan bila kena geget...hu hu.

Intan dulu pon pakai yg jenis sarung tu utk gosok gigi arissa...sebelum tu pakai jari je, sakit ooo kena gigit!

sujaihah said...

tahniah humairah..dan mak nyer jugak..

kak payah kan nak ambik gambar gigi dia..saya dulu bergaduh2..diap menagis,..hehheh

yatie chomeyl said...

hik2x..smp herot2 mulut humaira sbb mommy nak snap pics gigi dia hik3x

☆ lieya latif ☆ said...

comel!! siap ar kalo BF ni terase2 gigi die ...jgn menggigit sudah....hihihihi.....

- Leena - said...

sama ar ank ko dgn ank buah aku...ble de gigi, dia dh mula gigit breast mak dia...ahh pe lg seliang le kat bontot, sbb adik aku saket....hehehe...sabar je lah kan,..nti aku plak yg merasa ni...ggggrrrr

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails