My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, January 12, 2010

Misteri atau Bug

Di bawah ni saya dapat dari seorang rakan. Boleh cuba di PC masing - masing. Hanya untuk OS Windows sahaja.

Misteri 1:
Kat Pc memasing, sila create new folder dan cuba namakan CON.
Amacam? Boleh?

Misteri 2:
Bukak microsoft word yang baru. Taip: "=rand (200, 99)" tanpa pembuka dan penutup kata ("). pastu tekan enter button.
Haaaaa kuar apa tu?
(setiap pc mempunyai hasil yang berlainan)

Misteri 3:
Bukak Notepad.
Type "Bush hid the facts"
(tanpa pembuka dan penutup kata)
Save guna apape je file name.
Close.
Open semula file tu..
Haaa... kuar apa pulak..

Misteri 4:
penguna window XP - nak menang solitaire dgn satu langkah?
tekan ALT + SHIFT + NO 2 ( SERENTAK)


Saya mencuba misteri misteri yang diberikan di atas, hasilnya untuk misteri nombor 1 memang tidak boleh saya lakukan. Untuk misteri nombor 2, hasilnya memang menakjubkan. Untuk misteri nombor 3, tiada apa apa yang berlaku dan misteri no.4 pula gagal dilaksanakan kerana saya pengguna Vista.

7 comments:

~ As ~ said...

misteri 1 - mmg tak dapat
misteri 2 - . The quick brown fox jumps over the lazy dog - nilah saya dpt
misteri 3 - 畂桳栠摩琠敨映捡獴 - ni dpt
misteri 4 - "bkn pengguna vista"

best ahh.... ahahaha

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

wah wah..ni mmg programming punye benda la ek?

1) mmg tokleh create folder nama tu
2) i dpt entah apa2 citer pasal theme
3) tak jd apa2 pong
4) tak dpt buat daaa

tp mmg syok try..

sujaihah said...

BEST...macam berdebar2 je nak buat semua..hehhehe

kak nak lagi..kusyuk betul wan melayan...

kak mintak izin dr akak ...nak ambik artikel ni...nak bt koleksi...boleh?

Softtouch [Hanim] said...

1) mmg xdpt create folder tu

2)tulisan banyak tu The quick brown fox jumps over the lazy dog

3)dah save pastu bila bukak balik dia ada kotak2 kecik...

4) xdpt buat pun..

tq nieda

nieda said...

wan: boleh ajer.ambiklah saya dapat pun dari kwn2..hehe

mamalieyna said...

cam best je..MISTERI gitu...lum try! ada masa kita try! ^_^

ezan said...

hehehe.. misteri2...

tp 1 pesanan penaja.. jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri.. :P

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails