My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, January 5, 2010

Selamat bertugas Along

Hari pertama kakak saya, Along akan melapor diri sebagai cikgu di Langkawi Kedah setelah tamat kursus perguruan (KPLI). Nampak gayanya ramalan saya meleset. Ingatkan bila dah kahwin mesti dapat posting dekat dengan husband, rupa-rupanya jauh tersasar.

Along, walaupun rasa berat dengan penempatan yang agak jauh, pandanglah ia dari sudut yang positif. Timba lah pengalaman sebanyak mungkin di negeri orang. Moga pengalaman itu akan meningkatkan kematangan dan ketabahan kita kerana peluang tidak datang selalu. Andai kita ikhlas, pasti ganjaran yang diterima tidak kira berapa pun jumlahnya amat terkesan keberkatannya.

January, bulan birthday famili saya. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam lindunganNya. Happy Birthday to my family:
  • 1 January - Birthday adik saya, Wanie
  • 4 January - Birthday abah saya
  • 23 January - Birthday kakak saya, Along
  • 24 January - Birthday adik saya, Fizi
Keluarga tercinta, Humaira tak lahir lagi masa ni...


My loving Humaira..

5 comments:

ezan said...

cikgu kan kerja terpuji... dont worry leh buat rayuan kan utk mengajar dekat.. tp kalo mengajar kat langkawi pun best pe.. leh shopping selalu.. hehehe...

sujaihah said...

cikgu kejer best kan kak..tp hakikatnya..hanya cikgu2 je yang tau..hehhe

selamat hari jadi abah..hehhe(macam abah wan plak..heheh

~ As ~ said...

lawa lah gmbar keluarga mcm tu..saya takde...nak jugak la...

h.a.t.t.a.i.s.h.a.k said...

rileks ar nieda...cikgu memang macam tu...macam abang aku juga..kat Pulau Tuba, langkawi...mula-mula tak suka..at last kawen pun orang sana...kehkehkeh...

mamalieyna said...

alahai siannya Along..terpisah ngn suamilah ye..herm apa nk buat..dugaan dan cabaran terpaksa tempuh..!

hepi besday to all..! ^_^

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails